Hjemmelavet tomatchutney – så herlig og lækker en spise, der lige tilføjer det lille ekstra.
Jeg bruger det i burgere, på hotdogs, i sandwiches, pitabrød osv. Det er på én gang sødt og syrligt og så lige med lidt kant fra chillen. Styrken kan justeres lige som du synes; der kan altid bruges mere/mindre sukker og chili – alt efter smag.
Der er masser af knald på smagen og jeg syns det giver et herligt pift til rigtig mange retter og så er det både nemt og hurtigt at lave 😍
Detaljer
Ca. 2 dl
10 min
Ingredienser
500 g friske tomater, grofthakkede
1 rødløg, grofthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl soltørrede tomater, grofthakkede
1 rød chili, finthakket (el 1 tsk stødt chili)
1 tsk stødt ingefær
1 – 2 spsk brun farin
1/2 dl rødvinseddike eller æblecidereddike
Sådan gør du
- Put alle ingredienser i en gryde og giv et kort opkog. Lad simre ca. 10 min, til det meste af væsken er fordampet. Smag til og servér 😍
- Opbevares på køl i et skoldet glas.
