Rygende varm tomatsuppe – helt oplagt på en kølig og blæsende efterårsdag! Den smagfulde og nemme klassiker falder næsten altid i god jord hos både store og små – i denne udgave lavet med pasta og kødboller i, hvilket var et hit 😊
Til suppen har jeg lavet nogle nemme, lynhurtige og super lækre hvidløgsbrød med ost; sprøde ude på, bløde indeni og med skøn smag af hvidløg og ost 😍
Det hele er klar på bare 30 min og dermed oplagt hverdags – og børnevenlig mad 😊

Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
- Tomatsuppe
1 løg, grofthakket
3 fed hvidløg, grofthakket
1 spsk smør til stegning
3 gulerødder, store tern
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré (140g)
1 spsk paprika
1 tsk tørret basilikum
1 tsk salt
1/2 tsk peber
8 dl vand
1 grøntsagsboulllionterning
2 dl fløde
2 dl små pastaer
3 dl kødboller
- Hvidløgsbrød
1 ciabattabrød
1/2 pk hvidløgssmør
100 g revet ost
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i lidt smør i en gryde. Tilføj alle øvrige ingredienser (undtagen pasta og kødboller) og lad det simre under låg 10-15 min.
- I mens skæres brødet i skiver, smøres med hvidløgssmørret og drysses med osten – bages i ovn 5-10 min ved 200 grader.
- Blend alle ingredienser i gryden til en jævn suppe.
- Tilføj pasta og lad koge med 5-7 min. Tilføj kødboller og kog med til pasta er møre.
- Server suppen med en klat cremefraiche og hvidløgsbrød til 😊