Aftensmad, Efterår, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Suppe, Vinter

Tomatsuppe med pasta, kødboller og hvidløgsbrød

Rygende varm tomatsuppe – helt oplagt på en kølig og blæsende efterårsdag! Den smagfulde og nemme klassiker falder næsten altid i god jord hos både store og små – i denne udgave lavet med pasta og kødboller i, hvilket var et hit 😊
Til suppen har jeg lavet nogle nemme, lynhurtige og super lækre hvidløgsbrød med ost; sprøde ude på, bløde indeni og med skøn smag af hvidløg og ost 😍

Det hele er klar på bare 30 min og dermed oplagt hverdags – og børnevenlig mad 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Tomatsuppe
  • 1 løg, grofthakket

  • 3 fed hvidløg, grofthakket

  • 1 spsk smør til stegning

  • 3 gulerødder, store tern

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dåse tomatpuré (140g)

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk tørret basilikum

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 8 dl vand

  • 1 grøntsagsboulllionterning

  • 2 dl fløde

  • 2 dl små pastaer

  • 3 dl kødboller

  • Hvidløgsbrød
  • 1 ciabattabrød

  • 1/2 pk hvidløgssmør

  • 100 g revet ost

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i lidt smør i en gryde. Tilføj alle øvrige ingredienser (undtagen pasta og kødboller) og lad det simre under låg 10-15 min.
  • I mens skæres brødet i skiver, smøres med hvidløgssmørret og drysses med osten – bages i ovn 5-10 min ved 200 grader.
  • Blend alle ingredienser i gryden til en jævn suppe. 
  • Tilføj pasta og lad koge med 5-7 min. Tilføj kødboller og kog med til pasta er møre.
  • Server suppen med en klat cremefraiche og hvidløgsbrød til 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*