Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Vinter

Thai inspireret kyllingegryde med agurkesalat

Efterårsvejr rimer næsten på varmede simreretter, ikke sandt….?
Denne thai inspirerede kyllingegryde er en helt fantastisk en af slagsen! 🤗 Mild, rund og cremet med mør kylling og et spicy twist – serveret med let syrlig lynhurtig hjemmelavet agurkesalat, der skaber perfekt modspil til de øvrige smage.
Sovsen er lavet af blandt andet kokosmælk, som gør den cremet og lækker og smagt til med rød karrypasta, så styrken kan varieres efter smag.. 😊
Det hele er serveret med de hvideste ris jeg ku finde – det skal bar til nogle gange, ikk?
Tilsammen får du et helt eminent smagfuldt og lækkert mix og så er det endda klar på under 30 min – så blir det faktisk ikk bedre 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Kyllingegryde
  • 600 g kyllingefilet

  • 2 spsk smør til stegning

  • 3 dl kokosmælk

  • 1 1/2 dl vand

  • 1 hønsebouillonterning

  • 2 tsk rød karry (mere for stærkere udgave)

  • 1 tsk brun farin

  • 1 spsk fiskesovs

  • 1/2 spsk limesaft

  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern

  • Agurkesalat
  • 1 agurk

  • 1 squash

  • 4 spsk hvidvinseddike

  • 1/2 tsk salt, lidt friskkværnet peber

  • 1 1/2 spsk sukker

  • 1 dl vand

  • 1 spsk hakket, frisk rosmarin

  • Desuden
  • 4 dl ris

Sådan gør du

  • Kyllingegryde
  • Sæt ris til kogning.
  • Skær kyllingen i mindre stykker og svits den i smør i en gryde til den bruner let.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og lad simre 10 minutters tid.
  • Agurkesalat
  • Skær agurken i tynde skiver og lav strimler af squashen med en kartoffelskræller. 
  • Put begge dele i en skål sammen med øvrige ingredienser. Rør sammen og lad trække, mens sovsen simrer færdig.
  • Jævn evt sovsen i kyllingegryden lidt, smag til og server med ris og agurkesalat 😊

2 Comments

  1. Super lækker opskrift, den er nu en af vore yndlingsretter

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*