Sundt, simpelt og bar toplækkert; nem æggekage fyldt med grønt – og lidt ost, som gør den ekstra cremet og smagfuld. Serveret på ristet brød og toppet med en lynhurtig tomatsalat… 🤗
Æggekagen er rørt sammen på få minutter og klar 20 min senere efter en tur i ovnen 😊
Du kan putte lige hvad du synes i, denne er med broccoli, squash, rød peber og hytteost… 😍 Altså en kødfri udgave, men med masser af proteiner, vitaminer og mæthedsfornemmelse.
Jeg har smurt brødene med lidt dijon – det skaber perfekt modspil til den mere milde æggekage.
På toppen en hurtig tomatsalat med agurk og feta, ligeledes klar på få min 😉
God som aftensmad, men kan snildt bruges til morgenmad eller frokost også 😊
Detaljer
2 pers
10 min
20 min
Ingredienser
- Æggekage
8 æg
150 g broccoli, grofthakket
1 rød peberfrugt, små tern
1 squash, groftrevet
200 g hytteost
100 g revet ost
- Tomatsalat
4 tomater, små tern
1/2 agurk, små tern
1 dl feta, smuldret let
2 tsk balsamico
salt og peber
- Desuden
8 skiver godt rugbrød
lidt dijonsennep
Sådan gør du
- Æggekage
- Pisk æggene sammen i en skål og rør øvrige ingredienser i.
- Put æggemassen i et lille smurt ovnfast fad og tilbered ca. 20 min i en 200 grader forvarmet ovn
- Tomatsalat
- Rør tomater, agurk og feta sammen, smag til med balsamico, salt og peber.
- Server på ristet rugbrød smurt med lidt dijon
