Aftensmad, Frokost og madpakkeinspiration, Mad på 30 minutter, Sunde retter, Tøm køleskabet, Vegetarretter

Æggekage med grønt og tomatsalat

0 comments

Sundt, simpelt og bar toplækkert; nem æggekage fyldt med grønt – og lidt ost, som gør den ekstra cremet og smagfuld. Serveret på ristet brød og toppet med en lynhurtig tomatsalat… 🤗
Æggekagen er rørt sammen på få minutter og klar 20 min senere efter en tur i ovnen 😊
Du kan putte lige hvad du synes i, denne er med broccoli, squash, rød peber og hytteost… 😍 Altså en kødfri udgave, men med masser af proteiner, vitaminer og mæthedsfornemmelse.
Jeg har smurt brødene med lidt dijon – det skaber perfekt modspil til den mere milde æggekage.

På toppen en hurtig tomatsalat med agurk og feta, ligeledes klar på få min 😉

God som aftensmad, men kan snildt bruges til morgenmad eller frokost også 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

20 min

Ingredienser

  • Æggekage
  • 8 æg

  • 150 g broccoli, grofthakket

  • 1 rød peberfrugt, små tern

  • 1 squash, groftrevet

  • 200 g hytteost

  • 100 g revet ost

  • Tomatsalat
  • 4 tomater, små tern

  • 1/2 agurk, små tern

  • 1 dl feta, smuldret let

  • 2 tsk balsamico

  • salt og peber

  • Desuden
  • 8 skiver godt rugbrød

  • lidt dijonsennep

Sådan gør du

  • Æggekage
  • Pisk æggene sammen i en skål og rør øvrige ingredienser i.
  • Put æggemassen i et lille smurt ovnfast fad og tilbered ca. 20 min i en 200 grader forvarmet ovn
  • Tomatsalat
  • Rør tomater, agurk og feta sammen, smag til med balsamico, salt og peber.
  • Server på ristet rugbrød smurt med lidt dijon

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*