Tærte med kartofler, ost, tomater, skinke og rosmarin – super nem, fyldt med smag og så passer den sig selv i ovnen det meste af tiden.
Kartoflerne sørger for fylde og mæthed og suppleres på fineste vis af de friske tomater og den salte skinke.
Jeg har lavet tærtebunden selv – den kræver bar 4 ingredienser og tar få minutter at ælte sammen, men gider du ikk det, fungerer en færdigkøbt bund lige så godt 😊
Uanset hvad er det en virkelig god tærte! Som er nem at lave.
Vi serverede den med en helt simpel spinatsalat, der bar li var vendt i lidt vinaigrette 😊

Detaljer
4 pers
20 min
40 min
Ingredienser
- Tærtebund
150 g hvedemel
50 g rugmel
100 g smør, stuetemperatur
2 æg
- Fyld
250 g kartofler, koges til de lige er møre
2 håndfulde revet ost
4-5 cherrytomater i skiver
1 pk serano skinke (ca. 70g)
2 kviste frisk rosmarin, finthakket
- Æggeblanding
2 æg
1/2 dl mælk
Lidt salt og peber
Sådan gør du
- Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Put alle ingredienser i en skål og rør dem sammen med en håndmixer med dejkroge. Ælt færdig på et meldrysset bord, dejen skal være glat og smidig.
- Læg dejen på køl 15 min og rul den derefter ud til en tærtebund og placer den i en smurt tærteform.
- Fyld
- Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på bunden. Drys osten hen over.
- Rør æggeblandingen sammen og hæld i.
- Læg tomatskiver og skinke øverst og drys med finthakket frisk rosmarin.
- Bag ca. 40 min til æggen er fast og kanterne gyldne.
Servér med en grøn salat 😊