Aftensmad, Mad i ovnen

Tærte med kartoffel, tomat og skinke

Tærte med kartofler, ost, tomater, skinke og rosmarin – super nem, fyldt med smag og så passer den sig selv i ovnen det meste af tiden.
Kartoflerne sørger for fylde og mæthed og suppleres på fineste vis af de friske tomater og den salte skinke.
Jeg har lavet tærtebunden selv – den kræver bar 4 ingredienser og tar få minutter at ælte sammen, men gider du ikk det, fungerer en færdigkøbt bund lige så godt 😊
Uanset hvad er det en virkelig god tærte! Som er nem at lave.
Vi serverede den med en helt simpel spinatsalat, der bar li var vendt i lidt vinaigrette 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

20 min

Ovntid

40 min

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 150 g hvedemel

  • 50 g rugmel

  • 100 g smør, stuetemperatur

  • 2 æg

  • Fyld
  • 250 g kartofler, koges til de lige er møre

  • 2 håndfulde revet ost

  • 4-5 cherrytomater i skiver

  • 1 pk serano skinke (ca. 70g)

  • 2 kviste frisk rosmarin, finthakket

  • Æggeblanding
  • 2 æg

  • 1/2 dl mælk

  • Lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Tærtebund
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Put alle ingredienser i en skål og rør dem sammen med en håndmixer med dejkroge. Ælt færdig på et meldrysset bord, dejen skal være glat og smidig.
  • Læg dejen på køl 15 min og rul den derefter ud til en tærtebund og placer den i en smurt tærteform.
  • Fyld
  • Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på bunden. Drys osten hen over.
  • Rør æggeblandingen sammen og hæld i.
  • Læg tomatskiver og skinke øverst og drys med finthakket frisk rosmarin.
  • Bag ca. 40 min til æggen er fast og kanterne gyldne.
    Servér med en grøn salat 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*