Bagværk, Kager

Efterårsgalette med æbler, makroner og vanillecreme

0 comments

Haverne bugner af skønne æbler lige nu og det skal udnyttes! Det kunne fx være i denne her top lækre, super sprøde efterårstærte fyldt med lækre, syrlige æbler.

Indeni den rustikke tærte finder du en sød og snasket bund med en remonce af blandt andet brun farin og kanel, og ovenpå det – et lag af sprøde makroner og hakkede nødder. Herefter kommer de syrlige æbler, som bringer masser af kræs og friskhed til tærten. Og når du så liiiige topper det hele med en cremet og luftig vanillecreme – ja så er der faktisk ikke et øje tørt!

Det lyder måske bøvlet! Men det er det slet ikke. De forskellige elementer er hver for sig ganske simple og jeg lover dig, at når du trækker denne skønhed ud af ovnen, vil du ikke fortryde! 🙂

Detaljer

Antal

1 tærte, 6 pers

Forberedelse

30 min

Hviletid

30 min

Bagetid

30 min

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 150 g hvedemel

  • 50 g rugmel

  • 50 g finthakkede mandler/nødder

  • 75 g sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 100 g smør, stuetemperatur

  • 1 æg

  • Fyld
  • 50 g smør

  • 50 g brun farin

  • 25 g sukker

  • 1 tsk kanel

  • 2 store syrlige æbler

  • 1 håndfuld knuste makroner

  • 15 g hakkede nødder/mandler

  • Pensling
  • 1 sammenpisket æg

  • 1 spsk perlesukler

  • 1/2 tsk kanel

  • Vanillecreme til servering
  • 1 dl flødeskum

  • 1/2 dl yoghurt naturel (el. skyr)

  • 1 spsk flormelis

  • 1 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Bund
  • Rør mel, rugmel, mandler/nødder og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør og æg og saml dejen ved at ælte den på bordet.
  • Tril den ud til en cirkel med kagerulle, 4-5 mm tyk og placer den på en bageplade med bagepapir.
    Nu til fyldet.
  • Fyld
  • Rør smør, farin og sukker sammen med håndmixer til samlet remonce masse. Smør remoncen ud på bunden, men lad ca 5 cm kant være fri hele vejen rundt.
  • Skær æblerne i både og fordel dem på remoncen. Drys knuste makroner og hakkede nødder/mandler ovenpå æblerne.
  • Fold nu kanten på tærten lidt ind over fyldet og tryk den let ned, så den forbliver samlet. Pensl kanten med æg og drys perlesukker og kanel på. Lad tærten hvile 30 min på køl.
  • Tænd imens ovnen på 225 grader og lad den blive varm.
  • Bag kagen 10 min ved 225 grader og skru derefter ned på 150 grader og bag kagen 20 min mere.
  • Tag tærten ud og lad den li sætte sig, mens du pisker fløden til skum og vender yoghurt, flormelis og vanillesukker i. Server lun med din flødecreme 😍

Tip! Smager også skønt med vanilleis eller creme fraiche.


Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*