Bagværk, Brød og boller, Familiefavoritter, Frokost og madpakkeinspiration

Indbagte pizzaboller med skinke og mozzarella

Bløde, luftige og lækre boller med herligt pizzafyld indeni 😍 Med andre ord; indbagte pizzaboller med tomat, skinke og mozzarella.

Bollerne er en lille smule grove, men stadig lette og luftige – de mætter bare godt. Og så er det ret sjovt for ungerne at tage en bid og opdage overraskelsen indeni. 😊

Bollerne er nemme at lave og perfekte til madpakken, udflugten, børnefødselsdagen, mellemmåltider mv.😊

Detaljer

Antal

12 stk

Tilberedning

20 min

Hævetid

1 time + 30 min

Bagetid

20 min

Ingredienser

  • Dej
  • 3,5 dl lunken vand

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • 1/2 spsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • 1 1/2 dl havregryn, finvalset

  • 200 g rugmel

  • 300 g hvedemel

  • Mælk til pensling

  • Lidt friskkværnet salt og 1 spsk sesamfrø til drys

  • Fyld
  • 100 g tomatpuré

  • 1/2 spsk tørret oregano

  • 75 g skinke i strimler

  • 1 kugle frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Dej
  • Oplæs gæren i vandet.
  • Pisk æg, sukker og salt ud i.
  • Rør melen i lidt efter lidt og tag dejen ud på bordet, hvor den æltes færdig til en fast, blød og let klistret dej.
    Sæt til hævning en time ved stuetemperatur.
  • Del dejen i 12 stykker og tryk stykkerne lidt flade.
  • Fyld
  • Hak skinken og rør den sammen med tomatpuré og oregano.
  • Fordel fyldet på bollerne og smuldr mozzarellaen oven på det.
  • Fold dejen ind over fyldet, så det lukker tæt og tril bollerne runde.
  • Placer på bageplade og lad efterhæve 30 min.
  • Pensl med mælk og drys med lidt salt og sesamfrø.
  • Bag ca. 20 min ved 200 grader forvarmet ovn, til de er fint gyldne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*