Efterår, Grød, Morgenmad, Sunde retter, Vinter

Bagt grød med pærer, æbler og valnødder

Bagt grød – jeg elsker det! Og nu hvor efteråret banker på, er det for alvor sæson igen… Derfor får I her en rigtig efterårsudgave; bagt grød med æbler og pærer – masser af smag, duft, knas og herlighed i denne skønne morgenmad, som er lynhurtig at smække sammen! Den kræver lidt tid i ovnen, men det faktisk meget godt, for imens kan du smutte i bad, gå en tur, ordne lidt praktisk eller bar hygge med ungerne – og så klarer grøden sig selv imens 🤗

Bagt grød kan laves lige med den frugt, gryn og krydderier du har i skabet og smager herligt serveret med lidt yoghurt, skyr el. lign – evt. et skvæt sirup for ekstra luksus 👌🏻 Får I ikke spist det hele til morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen – den er både sød og sund og faktisk ret kageagtig, men uden at være syndig 😊

I øvrigt også god at ha med på tur! Skær den i små snitter og så er der til en lækker, mættende snack på farten 😊

Den her udgave er lavet med pærer og æbler – det var hvad jeg havde og så er den krydret med kardemomme, ingefær og lidt vanille – et virkelig herligt mix! Men har du fx ferskner, bananer eller bær på lager, kan du sagtens bruge det i stedet og krydre med hvad du synes 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

8 min

Ovntid

35 min

Ingredienser

 • 1 pære og 1 æble (el. 2 pærer el. 2 æbler)

 • 1 1/2 dl havregryn

 • 5 dadler

 • 1/2 dl kokosmel

 • 1 håndfuld hakkede valnødder

 • 1 spsk sukker

 • 1/2 tsk kardemomme

 • 1/2 tsk ingefær

 • 1 tsk vanillesukker

 • 2 æg

 • 1 1/2 dl mælk

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Skær pære og æbler i tern og fordel i bunden af et ovnfast fad – enten smurt eller med bagepapir. Gem 1/2 pære til pynt.
 • Rør resterende ingredienser sammen i en skål og fordel ovenpå frugten i fadet, rør lidt rundt. 
 • Skær den halve pære i både og pynt med den og lidt hakkede valnødder.
 • Bag 35 min i ovn.
 • Server med yoghurt/skyr og evt lidt sirup 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*