Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen, Pastaretter, Tøm køleskabet

Lasagne med ekstra grønt og hjemmelavet mornaysovs

En klassiker der bar aldrig går af mode og som jeg af og til får en ustyrlig trang til; lasagne 😄

Her familiefavoritten i en udgave, hvor jeg samtidigt fik ryddet ud i køleskabet og nærmest har tilføjet rub og stub af, hvad jeg ku finde af grønt. Det her er altså en variant med masser af sunde sager, som må gå lige op med den – knapt så sunde, hjemmelavede mornaysovs… 😄

Lasagnen smager skøøønt! Og er jo, som i ved, ret så nem og lave… 😊 Håber I kan lide den!

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

35 min

Ingredienser

  • Lasagne
  • 2 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • Smør til stegning

  • 100 g champignoner, skåret i skiver

  • 500 g oksekød

  • 1 squash, revet

  • 3 gulerødder, revet

  • 2 stængler bladselleri, revet

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 2 oksebouillonterninger

  • 2 tsk tørret oregano

  • 1 tsk tørret timian

  • 2 håndfulde frisk spinat

  • 1-2 tsk salt

  • lidt peber

  • Mornaysovs
  • 40 g smør

  • 2 spsk mel

  • 4 dl mælk

  • 150 g revet ost

  • 1/2 tsk muskatnød

  • lidt salt og peber

  • Desuden
  • Grove lasagneplader

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Svits løg og hvidløg i en stor gryde.
  • Tilføj champignoner og lad dem stege med et par minutter. Tilføj oksekød og lad det brune. Tilføj squash, gulerødder og bladselleri, rør godt sammen.
  • Tilføj nu hakkede tomater, vand, bouillonterninger, oregano og timian. Vend også den friske spinat i gryden. Lad det hele simre 5 minutters tid og smag til med salt og peber.
  • Mornaysovs
  • Lav mornaysovs ved at smelte smørret i en gryde og piske melen godt sammen med det. Tilføj mælk og pisk ved lav varme, til passende konsistens opnås. Tilføj osten og rør til det er smeltet. Tilføj muskatnød og smag til med salt og peber.
  • Smør et ovnfast fad og put et lag kødsovs i bunden, derefter et lag mornaysovs og så et lag lasagneplader. Gentag processen og slut så af med et lag kødsovs og mornaysovs øverst.
  • Tilbered 35 min i ovn, lad trække 5 min og servér 😊

Flere lasagner? Se her! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*