Glutenfrit, Måltidssalater, Salater, Tilbehør, Vegetarretter

Kikærtesalat med avocado, bladselleri og feta

En virkelig lækker, mættende og nem salat får du lige her; ristede, krydrede kikærter i kombination med salat, bladselleri, avocado og feta – det smager så godt sammen! Alt sammen suppleret på fineste vis af knasende sesamfrø.
Salaten går snildt som måltid i sig selv; der er både proteiner, vitaminer, lidt fedme fra avocadoen, cremethed fra fetaen og knas på toppen – men du kan selvfølgelig også bruge den som tilbehør eller som et skønt indslag på buffeten.

Jeg kan godt lide at bruge kikærter i salater; de tilføjer fylde og sørger for god mæthed og så kan du tilføre dem lige den smag du vil og dermed tilpasse dem til enhver salat. Derudover er de rige på proteiner, kostfibre og vitaminer og så er de glutenfri. I denne er kikærterne, helt simpelt, ristet sammen med salt og hvidløg, og det tilføjer så meget herlig smag og struktur til retten… 😊

Bladselleri er lidt skarpt i smagen og jeg synes egentlig de gør det ret godt i dette mix, men er du ikke til det, kan du erstatte dem af fx agurker eller bare udelade dem.

Uanset hvad, kan det hele kan være klar på bare 15 min 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • Stegte kikærter
  • 1 dåse kogte kikærter

  • 2 spsk olivenolie

  • 1-2 fed, revet hvidløg

  • 1/2 tsk friskkværnet salt

  • 1 1/2 spsk sesamfrø

  • Derudover
  • 75 g blandet salat (eller bar spinat)

  • 1 stilk bladselleri

  • 2 avocadoer

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 dl feta

Sådan gør du

  • Stegte kikærter
  • Afdryp kikærterne i en sigte og kom dem på en varm pande sammen med olie, hvidløg, salt og sesam. Svits til hvidløget begynder at tage farve. Tag af varmen.
  • Derudover
  • Skyl og afdryp salaten og anret på et fad. Hæld kikærterne ovenpå. Skær avocado i tern og bladselleri i helt tynde skiver og anret ovenpå kikærterne. Top med smuldret feta og et drys sesamfrø. Server og nyd.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*