Aftensmad, Forretter, Frokost og madpakkeinspiration, Retter med fisk, Sunde retter, Tøm køleskabet

Rodfrugtsrösti med laks og avocado

De her små hapsere er både dekorative og smagfulde. Laks, avocado og cremefraiche på en på én gang sprød og blød bund af skønne rodfrugtrösti. Simpelt, men lækkert!

Jeg har brugt hapserne som en lille let forret, spist dem til aftensmad på varme dage, hvor man kun gider noget nemt og let og jeg har brugt dem i tapasanretninger – der er mange muligheder og uanset hvad, bringer de glæde til både gane og øjne… 🙂

Hapserne er super lette at lave – det eneste der kræver ret meget indsats er röstierne og der klarer oven faktisk det meste… resten er bare topping 🙂

Jeg har lavet röstierne af forskellige rodfrugter, jeg har haft på lager og du kan bruge de samme, som er angivet i opskriften her eller du kan variere efter, hvad du har af forskelligt grønt. Hvis bare du sørger for æg, mel og havregryn, skal det nok binde grøntsager og/eller rodfrugter sammen! 🙂

Det hele er ganske hurtigt at lave og det er virkelig en lækker lille treat! 🙂

Detaljer

Antal

6 stk

Tilberedning

10 min

Ovntid

25 min

Ingredienser

  • Röstier
  • 200 g kartofler

  • 100 g knoldselleri

  • 1 løg

  • 1 æg

  • 1 spsk olivenolie

  • 1/2 dl havregryn

  • 1 spsk hvedemel

  • 1/2 tsk salt

  • lidt peber

  • Topping
  • 1 dl cremefraiche

  • 100 g gravad laks (el. røget laks)

  • 1 moden avocado

  • lidt frisk dild og purløg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl kartofler og knoldselleri og riv det groft. Riv også løget og rør alle 3 dele sammen i en skål. Tilføj æg, olie, havregryn, mel, salt og peber og rør sammen.
  • Form små röstier (ca 8 cm hver) ved at placere “klatter” på en bageplade med bagepapir og form dem som runde, let flade röstier. Bag ca 25 min til de er gyldne og sprøde. 
  • Top med cremefraiche, laks, avocado og krydderurter.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*