Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Sunde retter, Tøm køleskabet, Vinter

Krydret grøntsagsgryde med oksekød

Denne gryderet er krydret, lunende og comfortfood agtig – perfekt til eferåret! 😊
Fyldt med grøntsager fra køleskabet, hakket oksekød og godt med krydderier – den smager skønt! Den er sund og så tager ikke mange minutter at bikse sammen… 👏🏻
Perfekt som nem hverdagsmad eller til weeekenden, hvor der skal tømmes ud i køleskabet… 😊
Spis den som den er, server den med et godt brød til eller med ris hvis du er meget sulten.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød

  • smør til stegning

  • 2 skalotteløg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 3 gulerødder, skåret i tern

  • 250 g sød kartoffel, skrællet og skåret i tern

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 3 dl vand

  • 1 spsk æblecidereddike el. citronsaft

  • 1 squash, skåret i tern

  • 1/2 broccolihoved i små buketter

  • Krydderier
  • 1 spsk paprika

  • 2 tsk muskatnød

  • 1 tsk koriander

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1/2 tsk stødt chili

  • 1 tsk salt

  • lidt peber

Sådan gør du

  • Brun oksekødet i lidt smør i en gryde.
  • Tilsæt løg, hvidløg og alle krydderierne, lad simre et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, sød kartoffel, hakkede tomater, vand og eddike – lad det simre under låg ca. 10 min. 
  • Tilsæt så broccoli og squash og lad simre yderligere 5 min.
  • Smag til og servér, evt. med lidt hakket persille på toppen 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*