Dessert, Morgenmad, Sunde retter

Chiagrød ala risifrutti

Chiagrød ala risifrutti; skøn chiagrød med vanille/mandelflager og toppet med kirsebærsovs. Minder lidt om risalamande eller risifrutti som vi kender fra forretningerne – bar sundere og så det smager bar skønt! Udgaven her er lavet med hytteost – det lyder måske underligt, men man kan ikke smage det. Til gengæld sørger det for autentisk konsistens og god mæthed. 😊

Det smarte ved chiagrød er – udover smager og sundheden i det, at det kan laves dagen før, trække i køleskabet og så er der lynhurtigt morgenmad klar dagen efter. Men det kan faktisk også laves på dagen og bare lige stå og trække, mens du er i bad eller ordner andet praktisk 😊

Sådan en omgang her kan selvfølgelig nydes som morgenmad eller mellemmåltid, men kunne også godt gå for en lille let dessert😊

Er du ikk til kirsebærsovs, så kan du spise den med jordbær eller rabarberkompot istedet 😊👏🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

5 min

Trækketid

20 min

Ingredienser

  • 2 spsk chiafrø

  • 2 dl mælk

  • 1/2 tsk mandelaroma

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 dl vanilleskyr

  • 100 g hytteost

  • 1 dl kirsebærsovs

Sådan gør du

  • Rør chiafrø, mælk, mandelaroma og vanillesukker sammen og lad det trække min 30 min eller natten over i køleskab.
  • Næste dag vendes skyr og hytteost i.
    Anret i glas og top med kirsebærsovs 😊

Mere chiagrød? Se her!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*