Chiagrød ala risifrutti; skøn chiagrød med vanille/mandelflager og toppet med kirsebærsovs. Minder lidt om risalamande eller risifrutti som vi kender fra forretningerne – bar sundere og så det smager bar skønt! Udgaven her er lavet med hytteost – det lyder måske underligt, men man kan ikke smage det. Til gengæld sørger det for autentisk konsistens og god mæthed. 😊
Det smarte ved chiagrød er – udover smager og sundheden i det, at det kan laves dagen før, trække i køleskabet og så er der lynhurtigt morgenmad klar dagen efter. Men det kan faktisk også laves på dagen og bare lige stå og trække, mens du er i bad eller ordner andet praktisk 😊
Sådan en omgang her kan selvfølgelig nydes som morgenmad eller mellemmåltid, men kunne også godt gå for en lille let dessert😊
Er du ikk til kirsebærsovs, så kan du spise den med jordbær eller rabarberkompot istedet 😊👏🏻
Detaljer
4 pers
5 min
20 min
Ingredienser
2 spsk chiafrø
2 dl mælk
1/2 tsk mandelaroma
1 tsk vanillesukker
1 dl vanilleskyr
100 g hytteost
1 dl kirsebærsovs
Sådan gør du
- Rør chiafrø, mælk, mandelaroma og vanillesukker sammen og lad det trække min 30 min eller natten over i køleskab.
- Næste dag vendes skyr og hytteost i.
Anret i glas og top med kirsebærsovs 😊
Mere chiagrød? Se her!