Uimodståelige crumble snitter med bær og marcipan – serveret med en frisk vanillecreme… så blir det ikk meget bedre… 😍 Det let syrlige frugt fyld komplementeres perfekt af det søde, sprøde crumble og så lige en blød vanillecreme til at sætte prikken over i’et.. 😊
Du kan bruge lige de bær eller frugter du synes i disse snitter. Udgaven her er med jordbær og rabarber – en skøn sommerlig udgave, men det kunne også bare være blandede bær eller en efterårsvenlig version med blommer eller æbler.
Uanset hvad du vælger, giver de let syrlige frugter/bær perfekt modspil til den søde bund og sprøde crumble – og så er de både nemme og hurtige at lave; en skøn lille dessert eller måske bar til lidt lækkert til eftermiddagshyggen 😊
Detaljer
12 stk
15 min
30 min
Ingredienser
- Frugtfyld
150 g rabarber
150 g jordbær (friske eller frosne)
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
- Crumble
100 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1/4 tsk salt
180 g mel
50 g havregryn
1 æg
80 g blød smør
75 g revet marcipan (kan udelades)
1/2 spsk revet citronskal (el.1 tsk citronsaft)
Vanillecreme2 dl flødeskum
2 dl græsk yoghurt (el. skyr)
1 spsk flormelis
2 tsk vanillesukker
Sådan gør du
Frugtfyld- Put rabarber, bær, de 50 gram sukker og vanillesukker i en lille gryde og giv det et opkog af 4-5 min. Mos det let med en gaffel.
- Crumble
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland sukker, bagepulver, vaniljepulver, salt, mel, citronskal og havregryn sammen i en skål
- Kom æg, smør og marcipan i skålen rør det sammen med håndmixer til en crumblemasse.
- Tag 3/4 af crumble dejen fra og fordel den i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir. Tryk det godt ned i bunden, så dejen blir fast og sammenhængende.
- Fordel frugtfyldet på bunden og drys resten af crumblen ovenpå.
- Bag 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Kagen skal være gylden på toppen. Når kagen er kølet af, kan snitterne skæres ud.
- Vanillecreme
- Pisk fløden let og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Server til snitterne.