Bagværk, Dessert, Kager

Bærcrumble-snitter

Uimodståelige crumble snitter med bær og marcipan – serveret med en frisk vanillecreme… så blir det ikk meget bedre… 😍 Det let syrlige frugt fyld komplementeres perfekt af det søde, sprøde crumble og så lige en blød vanillecreme til at sætte prikken over i’et.. 😊

Du kan bruge lige de bær eller frugter du synes i disse snitter. Udgaven her er med jordbær og rabarber – en skøn sommerlig udgave, men det kunne også bare være blandede bær eller en efterårsvenlig version med blommer eller æbler.

Uanset hvad du vælger, giver de let syrlige frugter/bær perfekt modspil til den søde bund og sprøde crumble – og så er de både nemme og hurtige at lave; en skøn lille dessert eller måske bar til lidt lækkert til eftermiddagshyggen 😊

Detaljer

Antal

12 stk

Tilberedning

15 min

Bagetid

30 min

Ingredienser

  • Frugtfyld
  • 150 g rabarber

  • 150 g jordbær (friske eller frosne)

  • 50 g sukker

  • 1 tsk vanillesukker 

  • Crumble
  • 100 g sukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1/4 tsk salt

  • 180 g mel

  • 50 g havregryn

  • 1 æg

  • 80 g blød smør

  • 75 g revet marcipan (kan udelades)

  • 1/2 spsk revet citronskal (el.1 tsk citronsaft)


  • Vanillecreme
  • 2 dl flødeskum

  • 2 dl græsk yoghurt (el. skyr)

  • 1 spsk flormelis

  • 2 tsk vanillesukker

Sådan gør du


  • Frugtfyld
  • Put rabarber, bær, de 50 gram sukker og vanillesukker i en lille gryde og giv det et opkog af 4-5 min. Mos det let med en gaffel.
  • Crumble
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland sukker, bagepulver, vaniljepulver, salt, mel, citronskal og havregryn sammen i en skål
  • Kom æg, smør og marcipan i skålen rør det sammen med håndmixer til en crumblemasse. 
  • Tag 3/4 af crumble dejen fra og fordel den i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir. Tryk det godt ned i bunden, så dejen blir fast og sammenhængende. 
  • Fordel frugtfyldet på bunden og drys resten af crumblen ovenpå.
  • Bag 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Kagen skal være gylden på toppen. Når kagen er kølet af, kan snitterne skæres ud.
  • Vanillecreme
  • Pisk fløden let og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Server til snitterne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*