Dessert, Kager, Morgenmad, Snacks, Sunde retter

Sundere gulerodstrifli

Her får I en fantastisk lækker lille dessert, som måske ikk ser ud af så meget, men som virkelig overrasker!
En kollega havde noget lignende med på job den anden dag og alle rynkede en anelse på næsen, men vi blev fuldstændig omvendt da vi smagte 😄


I bunden er der rugbrød stegt i lidt smør og sukker, derefter græsk yoghurt smagt til med vanille. Så kommer sprøde makroner med chunks af mørk chokolade og øverst friske, knasende gulerødder. 😍
Det er frisk der møder sødt, blødt der møder sprødt og i det hele taget bare smage, der går op i en højere enhed 😊


Jeg syns det er lækkert med det grovere, rustikke brød i bunden, men vil du springe stege-trinet over, erstatter du bare rugbrødet med makroner 😊


Uanset hvad er den her lille portion af lykke klar på max 10 min og er perfekt at servere som en lille dessert – eller måske endda som morgenmad eller en del af brunchbordet.

Gulerødderne kan skiftes ud med æbler eller bær, hvis du er mere til det. Men prøv li gulerødderne også, det er altså virkelig godt 😉

Detaljer

Antal

2 små glas

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød

  • 1 spsk smør

  • 1/2 spsk sukker

  • 40 g mørk chokolade

  • 3 dl græsk yoghurt (el. kvark el. skyr)

  • 1/2 spsk vanillesukker

  • 1 håndfuld makroner

  • 1 stor gulerod

Sådan gør du

  • Varm en pande op og smelt smør og sukker på den. Skær rugbrødet i små tern og tilføj til panden. Steg 3-4 min, vend godt undervejs. Lad afkøle.
  • Hak mørk chokolade groft og put lidt i bunden at hvert glas, sammen med rugbrød. 
  • Vend yoghurt/kvark og vanillesukker sammen og put ovenpå rugbrødet. 
  • Knus makroner og fordel på yoghurten sammen med lidt chokolade.
  • Riv gulerødderne groft og put øverst i glassene. Voila 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*