Aftensmad, Efterårsmad, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Sommermad, Vegetarretter

Speltrisotto med bagte tomater og krydderurter

0 comments

Årh risotto! Noget af det bedste jeg ved… Så cremet og lækkert og fyldt med smag. Denne her er med tomat, peberfrugt, lidt chili og masser af krydderurter. Fyldig og intens i smagen, lige med lidt kant fra chilien og så med friske smeltende mozzarella bidder og bagte tomater ovenpå… muuuums for en omgang!

Det er ikk spor svært at lave risotto! Altså, det kræver en del tålmodighed under omrøring, men jeg syns næsten der kan være noget terapeutisk i at stå og spæde vand til lidt af gangen og langsomt se konsistensen nærme sig det perfekte… Og selvom der skal røres en del, kan det være klar på en halv times tid 🙂


Jeg laver ofte mine risottoer på perlebyg/perlespelt – de har præcis samme egenskaber som risottoris, de er bar af fuldkorn og dermed lidt sundere. Men sværger du til de klassiske risottoris, fungerer det præcis lige så godt! 🙂

Uanset hvad smager det her amazing! Perfekt om sommeren med solmodne tomater, men også god som top lækker, lunende comfortfood til efteråret og vinteren 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Risotto
  • 1 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 rød peberfrugt

  • 1/2 rød chilifrugt

  • 2 store tomater

  • 2 dl perlebyg el. perlespelt (kan erstattes af risottoris)

  • 2 dl hvidvin

  • 2 spsk tomatpuré

  • 1 bundt frisk basilikum

  • 1 bundt frisk timian

  • 1 tsk rørsukker

  • 8-9 dl grøntsagsbouillon

  • salt og peber

  • Bagte tomater
  • 8 cherrytomater

  • 1 spsk olivenolie, salt og peber

  • Topping
  • 1/2 kugle frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Risotto
  • Hak løg og hvidløg fint og svits det på en pande i lidt smør.
  • Hak peberfrugt og chili fint (husk at fjerne kerner fra chili, hvis den ikk skal være for stærk). Skær tomater i små tern.
  • Tilføj peberfrugt, chili og tomat til panden og steg 2-3 min.
  • Tilsæt perlebyg og hvidvin – lad det simre på panden, til hvidvinen er næsten kogt ind.
  • Hak basilikum og timian og tilføj til panden sammen med tomatpuré og rørsukker, rør godt sammen.
  • Tilsæt nu bouillon, 1-2 dl ad gangen og lad det koge ind mellem hver gang. Fortsæt til perlebyggen er mør, men stadig med lidt bid. Smag til med salt og peber.
  • Bagte tomater
  • Halvér tomaterne, dryp olie på og drys med salt og peber. Bag 25 min ved 20 grader, mens risottoen koger ind.
  • Server din risotto med bagte tomater og mozarella på toppen 🙂

Vild med risotto? Prøv disse!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*