Perfekt snasket og smagfuld burger med paneret kylling, syltede rødløg, syltede agurker og lidt frisk salat… uuuhm… 🙂 Det sprøde, det krydrede, det syrlige og det søde klæder hinanden suuuper godt og giver tilsammen en lækker comfortfood agtig ret – perfekt som weekendmad eller som hygge på en gråvejrsdag. 🙂
Der er en del elementer, men de er alle hurtige at lave! Og så kan du altså have sådan en lækkerbidsken af en menu klar indenfor ganske kort tid.
Detaljer
4 pers
40 min
Ingredienser
4 gode burgerboller
200 g rød spidskål, fintsnittet
2 håndfulde frisk, blandet salat
- Paneret kylling
400 g kyllingebryst (el kyllinge inderfilet)
100 g revet parmesan
100 g rasp
1 spsk paprika
1 spsk paprika
smør til stegning
- Lynsyltede agurker (kan erstattes af færdigkøbte)
1 agurk, skåret i tynde skiver
2 dl æblecidereddike el. lagereddike
1 dl vand
75 g sukker
1 tsk peberkorn
1 tsk salt
- Syltede rødløg
2 rødløg, skåret i tynde skiver
2 dl æblecidereddike el. lagereddike
1 dl vand
50 g sukker
1 tsk peberkorn
- Chilimayo (kan erstattes af købt mayo/dressing efter smag)
1 dl mayonnaise
1 spsk tomatpuré
1 tsk paprika
1/2 tsk chili
Sådan gør du
- Paneret kylling
- Skær kyllingen i mindre stykker. Rør parmesan, paprika, salt og rasp sammen og vend kyllingestykkerne i dem.
Steg stykkerne på en pande i lidt smør. - Syltede agurker
- Kog vand, eddike, sukker, peber og salt op i en lille gryde – kog til sukkeret er opløst. Hæld det derefter over agurkerne og lad trække ca. 20 min.
- Syltede rødløg
- Kog vand, eddike, sukker og peber op i en lille gryde – kog til sukkeret er opløst. Hæld det derefter over løgene og lad trække ca. 20 min.
- Chilimayo
- Rør alle ingredienserne sammen og smag til, juster evt i styrke.
- Varm burgerbollerne i ovnen og saml din burger med chilimay, kål, salat, kylling, syltede rødløg og syltede agurker. Så der serveret!
