Salater, Sommermad, Sunde retter, Tilbehør, Vegetarretter

Dansk salat med rugbrødscroutoner

0 comments

Simpel, farverig og meget dansk salat med klassiske danske råvarer som agurk, tomat, ærter og såmænd også rugbrød… 😊 Rugbrødet er tryllet om til sprøde croutoner og resten af salaten vendt i en hurtig dressing med et lille bitte snert af hvidløg, som klæder de simple råvarer utrolig godt… 😊
Salaten er hurtig at vende sammen og er frisk, let og lækker på en lun sensommerdag. Server den som forret eller til et godt stykke kød 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • Rugbrødscroutoner
  • 4 skiver rugbrød

  • 1 1/2 spsk olivenolie

  • friskkværnet salt og peber

  • Salat
  • 200 g cherrytomater

  • 1 agurk

  • 100 g krølsalat eller anden grøn salat

  • 1 dl feta

  • 100 g friskbælgede ærter

  • 1 stor håndfuld frisk, hakket persille

  • Dressing
  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 spsk balsamico

  • 1 tsk citronsaft

  • friskkværnet salt og peber

Sådan gør du

  • Rugbrødscroutoner
  • Skær brødet i små tern og steg dem ved middel varme 8-10 min på en pande sammen med olie, salt og peber. Vend et par gange undervejs.
  • Salat
  • Skær tomater i kvarte og agurk i tern. Skær salaten i mindre stykker og put alle 3 dele i en skål sammen med feta, ærter og persille.
  • Rør dressingen sammen og vend i skålen.
  • Anret på fad og top med croutoner, servér 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*