Bagværk, Dessert, Familiefavoritter, Kager

Verdens bedste – og nemmeste brownie

Her får I opskriften på en perfekt, intens chokoladebrownie, som jeg bager igen og igen… 🙂 Opskriften er både nem og hurtig og kan nærmest ikke gå galt.

Brownien er perfekt svampet og konfektagtig indeni, let sprød ovenpå og smagen er bare lige i øjet – masser af chokolade! 🙂

Den kan spises lige som den er, eller trylles om til en dessert hvis du serverer lidt is og frisk frugt til. Du kan også putte chokolademoussé ovenpå og toppe den med masser af friske bær og servere den til kagebordet. Eller du kan røre en simpel glasur sammen og putte på, måske pynte med lidt krymmel. Mulighederne er mange! Og uanset hvad du vælger, smager den skøøønt! 🙂

Detaljer

Antal

6 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

25 min

Ingredienser

  • 120 g mørk chokolade

  • 60 g smør

  • 2 æg

  • 180 g sukker

  • 30 g hvedemel

  • 10 g kakaopulver

  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Opvarm forsigtigt smør og chokolade i en gryde, til det smeltet sammen. Rør undervejs.
  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og vend chokoladeblandingen i.
  • Rør mel, kakao og salt i.
  • Hæld dejen i en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) beklædt med bagepapir.
  • Bag brownien i ca. 25 min. i en 175 grader forvarmet ovn.
    Kagen kan virke lidt blød i midten efter bagning, men det skal den være – det giver den rigtige brownie konsistens! Og den skal nok sætte sig lidt i køleskabet inden servering. 🙂
  • Server som den er eller top med moussé og bær, glasur eller server med is – ellerlige hvad du synes!

2 Comments

  1. Frederik

    Hold da op. Den her brownie er lige som den skal være. Konfekt agtig/chewie i midten og sprød på toppen. Den helt rigtige kombination. Anvendte Odense Marcipan mørke chokolade og 80 gram af de 180 gram sukker var brun farin. Opskriften var dejligt let at følge. Stort tak herfra!

    • Henriette Kristiansen

      Ej hvor er det bare super skønt at høre! Tusind tak for feedback 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*