Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Sunde retter

Kyllingegryde med rød karry og blomkålsris

Gråt og kedeligt derude idag, ihvertfald her omkring… 😊 Men gråvejr er hyggevejr og giver mig lyst til lunende simreretter 😍

Denne herlige en af slagsen er krydret og smagfuld, fyldt med mør kylling og rød peberfrugt. Sovsen består af blandt andet kokosmælk og peanutbutter og smagt til med lime, tomat, rød karrypasta og ingefær. Det gir en skøn og cremet sovs med masser af smag, som er lidt til den spicy side.

Jeg har serveret det hele med milde, friske blomkålsris som supplerer den fyldige ret rigtigt godt. Men du kan også servere med almindelige ris eller pasta 😊


Det er en ret som er både simpel og hurtig og på bordet på 30 min 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Kyllingegryde
  • 300 g kyllingefilet

  • Smør til stegning

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk friskrevet ingefær

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 1 dåse kokosmælk (400g)

  • 2 tsk rød karrypasta

  • 1/2 spsk tomatpuré

  • 2 spsk fiskesovs

  • 1 spsk peanutbutter

  • 1-2 tsk limesaft

  • Blomkålsris
  • 1 blomkål

  • lidt salt og peber

  • kogende vand

Sådan gør du

  • Kyllingegryde
  • Skær kyllingefileten i strimler eller tern og brun den på en pande i lidt smør.
  • Hak løg og hvidløg fint, tilføj til panden og svits med et par minutter.
  • Riv ingefæren og skær peberfrugten i strimler, tilsæt til panden og steg med et par minutter.
  • Tilføj kokosmælk, karrypasta, tomatpuré, fiskesovs og peanutbutter. Lad det hele simre ca. 10 min og smag til med limesaft.
  • Server med (blomkåls)ris 😊
  • Blomkålsris
  • Riv blomkålen på den grove side af rivejernet og put det i en skål.
  • Hæld kogende vand over og lad det trække 3 – 4 min.
  • Dræn for vand og krydt med salt og peber – så er de klar.

Andre skønne simreretter? Tjek de her ud! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*