Aftensmad, Mad i ovnen, Mad på 30 minutter, Pastaretter, Sunde retter, Tøm køleskabet

Gratineret pasta i fad med broccoli, tomat og bacon

En nem og sund pastaret, som samtidigt er hurtig at lave. Fyldt med grønt i form af tomat, broccoli, og peberfrugt – og så lige for at sætte prikken over i’et, er der også sprød bacon i 🙂 Pastaretten er gratineret i ovnen med lidt ost og smager forrygende varm, men den kan faktisk også nydes kold – så bliver det lidt ala en pastasalat. Den er altså god som en frisk og let aftensmadsret, men også som skøn tilbehør til brunch/frokostbordet… 🙂

En ret hvor du får en masse grønt indenbords og samtidigt kan tømme ud i køleskabet, da grøntsagerne kan skiftes ud med, lige hvad du måtte have på lager.
Baconen kan desuden erstattes af parmaskinke eller skinkestrimler, hvis du mere er til det… 🙂

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

20 min

Ovntid

10 min

Ingredienser

  • 200 g groft pasta

  • 100 g bacon

  • 250 g broccoli

  • 200 g cherrytomater

  • 1 rød peberfrugt

  • 2 dl (pasta)vand

  • 100 g revet ost

Sådan gør du

  • Kog pastaen i letsaltet vand til den er al dente (ca. 10 min).
  • Steg baconen let sprød.
  • Skær broccolihoved i små buketter og broccolistokken i små tern.
    Tomaterne skæres i kvarte og peberfrugten i tern.
  • Dræn pastaen for vand (men gem lidt af vandet) og put pastaen i et ovnfast fad sammen med broccoli, tomater og peberfrugt. Hæld de 2 dl vand ved og rør rundt.
  • Drys osten over og bræk baconen i mindre stykker, som du lægger øverst i fadet.
  • Bag 10 min ved 200 grader, til osten er smeltet.

Flere pastaretter i fad? Find inspiration her:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*