Salater, Tilbehør

Grønkålssalat med æbler og vindruer

Den her salat kom til verden på 10 min ud fra indholdet i mit køleskabet. Det var egentlig bar en hurtig gang tilbehør til aftensmaden den anden dag. Men det var så godt, at jeg var nødt til at lave den igen og lige få målt lidt af, så jeg ku dele opskriften med jer… 😄
Salaten består af bar 5 ingredienser og så en god vinaigrette – noget jeg næsten altid har på lager, for så er det lynhurtigt at pifte enhver salat op og lave noget lækkert. Salte mandler har jeg også altid på lager, da de er skøn topping til alverdens retter.
I får opskriften på vinagretten herunder og de salte mandler finder I lige her, hvis I selv vil lave dem. De kan også købes færdige i de fleste dagligvarebutikker. Vinaigretten og mandlerne bærer egentlig salaten, så hvis I laver det, så lav et par gode store portioner, så kan I lynhurtigt ha en god salat klar en anden gang.

Denne salat har en fin balance, hvor druer sørger for sødme, æbler for syrlighed og mandlerne for salt. Vinagrette tilføjer lige lidt skarphed og smag, men uden at være for meget. Et ret så herligt mix, der kan bruges til det meste 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

 • 50 g grønkål, skyllet og hakket

 • 75 g spidskål, fintsnittet

 • 2 æbler

 • 150 g grønne druer

 • Vinaigrette
 • 4 spsk olivenolie

 • 1 – 2 spsk æblecidereddike el. citronsaft (efter smag)

 • 1/2 spsk flydende honning

 • 1 tsk dijon sennep

 • friskkværnet salt og peber

 • Topping
 • hakkede, salte mandler

Sådan gør du

 • Put hakket grønkål og snittet spidskål i en skål. Skær æblerne i tern og vindruerne i halve – tilføj begge dele til skålen.
 • Rør vinagretten sammen og vend ca. 1 spsk i skålen. Gem resten i et lille glas med låg til næste gang.
 • Anret salaten på et fad og top med hakkede, salte mandler.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*