Forårsmad, Sommermad

Koldskål med rugbrøds-croutoner og jordbær

0 comments

Ingen sommer uden koldskål – en af mine måske absolut yndlingsspiser på de varme dage. Det er så let, lækkert og frisk og både nemt og hurtigt at lave. Jeg kan bedst lide min koldskål en lille smule tyk og med smag af vanille og strejf af citron – så det er lige præcis hvad du får i denne opskrift.

Ovenpå koldskålen har jeg en lynhurtig omgang rugbrødscroutoner; sprøde og søde og klar på bare 5 minutter – og så en omgang friske jordbær. Alt i alt et skøøønt mix, og du kan have det hele, både koldskål og croutoner, klar på bare 10 minutter. Så skulle den koldskålscraving hurtigt være klaret 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • Koldskål
  • 1 æg

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 5 dl kærnemælk

  • 3 dl ymer/yoghurt naturel/tykmælk

  • 1 1/2 tsk citronsaft

  • Rugbrødscroutoner
  • 4 -5 skiver rugbrød

  • 1 spsk smør

  • 1 spsk flormelis

  • Desuden
  • Friske jordbær

Sådan gør du

  • Koldskål
  • Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og luftigt. 
  • Vend kærnemælk, yoghurt og citronsaft i blandingen.
  • Smag evt. til med mere vanille/citron og så er den klar 🙂
  • Rugbrødscroutoner
  • Skær rugbrødet i små tern og steg dem et par minutter på en varm tør pande ved høj varme. 
  • Tilføj smør og flormelis, rør godt sammen med rugbrødet og steg ved middel varme til smør og flormelis er absorberet.
  • Lad croutonerne køle let og server dem så på din koldskål sammen med jordbær 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*