Forårsmad, Mad på 30 minutter, Måltidssalater, Pastaretter, Salater, Sommermad, Tilbehør

Rød pastasalat med chorizo og grønt

0 comments

Her får I en af de måske skønneste pastasalater jeg kender – perfekt til forårs – og sommermenuen. Den er smækfyldt af smag og mæthedsfornemmelse og så er den enkel og hurtig at lave. Den kan gå som et måltid i sig selv, som tilbehør til kød eller måske som en del af en buffet 🙂

Salaten er lavet af grov pasta vendt i rød pesto, tilsat sprød krydret chorizo, friske ærter, feldsalat, cremet salatost og knasende salte peanuts. Mums for en kombi!

Du kan bruge lige det grønt du synes, tage noget fra eller føje mere til, fx kunne avocado, agurk eller spinat også være godt i. Chorizoen kan erstattes af krydret, stegt kylling eller sprødstegt bacon. Det er altså en salat med mange muligheder så længe det bærende element; pestopastaen er en del af ingredienslisten – det gør det altså så godt i nærmest hvilket som helst mix. Kaster du dig ud i denne salat, så selv den tjeneste at putte peanuts i, det giver altså lige det sidste pift 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 300 g grov pasta

  • 2 spsk rød pesto

  • 100 g chorizo i skiver

  • 75 g grøn salat, fx feldsalat, spinat eller et mix

  • 200 g cherrytomater

  • 150 g friskbælgede ærter

  • 100 g feta

  • 2 håndfulde peanuts

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningerne og lad den afkøle. Vend den derefter i pestoen.
  • Skær chorizo i mindre stykker og steg det på panden 3-4 minutter, til de bliver sprøde. Vend chorizoen i pastaen.
  • Skær tomater i kvarte og vend i pastaen sammen med ærterne og fetaen.
  • Til sidst vendes salaten forsigtigt i.
  • Anret i skål eller på fad og top med peanuts. Servér 🙂

Pasta og pesto er bare en vinderkombi. Prøv også denne med grøn pesto og broccoli. Opskrift her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*