Aftensmad, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Sunde retter, Tøm køleskabet

Wok med kylling og hjemmelavet sur/sød sovs

Nem, hurtig, farverig og altid lækker aftensmad…? Wok! 🤗 Jeg laver det jævnligt, både fordi det smager godt, det er nemt og så er det er glimrende til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen
Denne her er med kylling, grøntsager og hjemmelavet sur/sød sovs.. uuuhm…!

Jeg kan bedst lide nudlerne stegte, så det serverer jeg med.. men du kan selvfølgelig også bare bruge kogte nudler eller servere med ris.. 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 350 g kyllingekød i strimler eller tern

  • 1 (grøn) peberfrugt (gul el. rød fungerer også)

  • 1/2 broccolihoved

  • 3 gulerødder

  • 100 g frosne bønner

  • Sur/sød sovs
  • Saften fra 1 dåse ananas

  • 1 dl grøntsagsbouillon

  • 3/4 dl ketchup

  • 1 spsk brun farin

  • 1 spsk soya

  • 2 spsk hvidvinseddike

  • ca. 1 spsk limesaft

  • salt og peber

  • Stegte nudler
  • 250 g nudler

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 spsk østerssovs

  • 2 spsk soya

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det på panden i olivenolien.
  • Tilsæt kødet og lad det brune. 
  • Skræl og skær gulerødder i tynde stave, skær peberfrugten i strimler, broccolien i små buketter og bønnerne i mindre stykker – tilsæt alle 4 dele til panden. Svits et par minutter.
  • Sur/sød sovs
  • I en lille skål blandes ananassafteb med boullion, ketchup, farin, soya og eddike.
  • Tilsæt saucen til panden og lad det hele simre små 10 min. Smag til med limesaft, salt og peber.
  • Stegte nudler
  • Imens wokretten simrer, koges nudlerne efter anvisning og dryppes derefter af. 
  • Steg dem så på en pande eller i en gryde med olie, soya og østerssauce, til de får den farve og sprødhed du ønsker, rør undervejs.
  • Server dem med din wokret og top evt med lidt sesamfrø 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*