Kager, Sommermad

Sommerkage med marengs, creme og friske bær

0 comments

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer! En helt fantastisk velsmagende og smuk sommerkage, som er både nem og hurtig at lave. Den består af lyse, konfektagtige bunde med hver et lag sprødt marengs ovenpå, en fløjsblød vanillecreme mellem bundene, jordbær/rabarberkompot og friske søde og syrlige bær ovenpå – den smager faaaantastisk! På en gang friskt, sødt, sommerligt og bar lækkert!

Du KAN lave din egen kompot – det er ikke særlig svært, men i en hurtig vending fungerer en god marmelade lige så godt og så kan du ret så hurtigt have sådan en smuksak her klar. 🙂

Jeg håber I bliver lige så pjattede med en som jeg! Tror den kommer til at pryde bordet her en del gange hen over sommeren 🙂

Detaljer

Antal

8-10 pers

Forberedelse

15 min

Bagetid

30 min

Pyntning

15 min

Ingredienser

  • Lyse bunde
  • 200 g stuetempereret smør

  • 150 g sukker

  • 4 æggeblommer

  • 2 dl mælk

  • 150 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • Marengslag
  • 4 æggehvider

  • 300 g sukker

  • 2 tsk vanillesukker

  • Vanillecreme
  • 2 1/2 dl piskefløde

  • 2 dl cremefraiche

  • 1 spsk flormelis

  • 2 tsk vanillesukker

  • Desuden
  • 1 dl jordbær/rabarbermarmelade

  • 300 g friske bær, fx jordbær, hindbær, blåbær mv.

Sådan gør du

  • Lyse bunde
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Tilsæt æggeblommer og pisk godt.
  • Tilføj mælk, mel og bagepulver og rør sammen.
  • Fordel dejen i 2 smurte springforme af ca. 24 cm.
  • Marengslag
  • Pisk æggehviderne stive og vend sukker og vanillesukker i. 
  • Fordel marengsen ovenpå de 2 bunde og bag dem 30 min i ovnen.
  • Vanillecreme
  • Pisk fløden stiv og vend cremefraiche, flormelis og vanillesukker i.
  • Samling af kagen
  • Når bundene er afkølet, tages de ud af springformene og så kan du samle kagen med først en bund, så marmelade, så et lag creme, en bund mere, så marmelade og creme igen og øverst friske bær. Så den klar til servering. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*