Jeg elsker havregrød – hele året. Syns det er sjovt at man kan variere og tilpasse smagen på en så simpel ret i det uendelige og skabe magi ved at supplere med alverdens lækker topping.
I dag startede jeg dagen med den her skønne powerskål bestående af havregrød med chiafrø og en overbevisende smag af ingefær. Sammen med en sød og mild pærekompot, knasende let bitre valnødder og friske pærer, får du altså en ret så himmelsk morgenmad fyldt med gode sager.
Pærekompotten tager kun 5 minutter at trylle frem, men ellers kan du lave på forhånd og opbevare på glas, – så har du skøn topping til grød, yoghurt, skyr, til pandekager og vafler eller måske til at putte på ostemaden eller på friskbagte boller… 🙂 Opskriften her giver en ret god portion, så der er nok til flere omgange.
Hele herligheden her kan være klar på bare 10 minutter og giver dig en solid, mættende og lækker start på dagen.
Detaljer
1 portion
10 min
Ingredienser
- Grød
1 dl havregryn
1/4 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
1/4 tsk kanel
1/2 spsk sukker
1 tsk revet frisk ingefær (alternativt 3/4 tsk stødt ingefær)
2 dl mælk
- Pærekompot
500 g pærer
1/2 dl vand
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
- Desuden
1 pære i tern
1 håndfuld hakkede valnødder
Sådan gør du
- Grød
- Put alle ingredienserne i en lille gryde og kog det sammen til passende konsistens.
- Pærekompot
- Vask pærerne, fjern stilk og kernehus og skær dem i tern. Du kan skrælle dem, hvis du synes, men du behøver ikk. Put dem i en gryde sammen med vand, sukker og vanillesukker lad dem koge møre.
- Tag gryden af varmen og mos eller stavblend pærerne. Brug med det samme eller opbevar i tætsluttende glas på køl.
- Put din grød i en skål og top med pærekompot, pære i tern og valnødder.

Mere havregrødinspiration? Så tjek de her nemme og lækre ud!