Sommertid er tid for kartoffelsalat! Der findes så utroligt mange skønne variationer og de er perfekte til sommerens mange grillretter. Hvis du kan få fat i det, så brug nye kartofler – det gør en kæmpe forskel, de smager jo såååå godt i alverdens salater! 🙂
Kartoffelsalaten her er lavet med et perfekt mix af sukkerærter, friske tomater, salt cremet feta og selvfølgelig kartofler – alt sammen vendt i en mild sennepsdressing; lidt skarp, men uden at være stærk, tilføjer bar liiige lidt kant, som matcher det søde og det friske helt perfekt! Armen det var så godt. 🙂 Og både nemt og hurtigt.
Vi serverede karttoffelsalaten til grillpølser, men det kunne ha fungeret som tilbehør til hvilket som helst kød – eller bare som det er… 🙂
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
500 g små, nye kartofler
10 cherrytomater
100 g sukkerærter
100 g feta
1 håndfuld frisk persille, finthakket
- Dressing
1 spsk grov sennep
4 spsk olie
1/2 spsk flydende honning
1 – 2 tsk citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne godt og kog dem til de lige netop er møre.
Lad dem afkøle. - Skær kartofler, tomater og sukkerærter i tern og put i en skål sammen med fetaen.
- Rør sennep, olie og honning sammen til dressingen og smag til med citron, salt og peber. Vend dressingen i skålen. Og top med persille. Servér.

Flere kartoffelsalater: Prøv denne med grøn pesto, bønner og bacon.