I dag skulle det bare være let og lækkert og gerne hurtigt… jeg havde lyst til sådan noget lidt forårs/sommeragtigt, som gør glad i mave og øjne.
Det blev til de her hjemmelavede tortillas med en simpel tomatsalat, en lynrørt creme fraiche dressing, skinke og salat – simpelt og godt… 🙂
Det er faktisk både nemt og hurtigt at lave sine egne tortillas.. De er lidt tykkere end dem man køber – det kan jeg godt lide, og så er det bar altid sjovt at lave sit eget.. Men er tiden ikk til det, fungerer fyldet præcis lige så godt i en købt tortilla. Jeg krydrede mine tortillas med lidt salt, peber og timian, men er du til mere neutrale, udelader du bar krydderier – eller putter andre i, hvis du synes.
Det mix af fyld jeg har brugt fungerer super godt, men brug lige hvad du synes 🙂
Detaljer
6 stk
30 min
Ingredienser
- Tortillas
200 g hvedemel
100 g majsmel (kan erstattes af hvedemel)
1 tsk salt
1/2 peber
1 tsk tørret timian
3 spsk olie
2 dl vand
- Tomatsalat
10 cherrytomater
1 spsk citronsaft
1/2 tsk friskkværnet salt og lidt peber
2 spsk smuldret feta
- Cremefraichedressing
2 dl cremefraiche
1 tsk flydende honning
1 tsk sød sennep
lidt salt og peber
1 dl hakkede friske krydderurter (fx persille, mynte, basilikum mv.)
- Øvrigt fyld
Icebergsalat (el. anden salat)
Skinkestrimler
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til tortillas sammen i en skål, ælt godt til glat og blød dej. Lad den hvile 15 min.
- Imens lave tomatsalat: skær tomater i tern og bland med øvrige ingredienser.
- Alle ingredienser til dressingen røres også sammen og smages til.
- Nu kan du dele dejen i 6 og rulle hver af stykkerne ud til en tynd cirkel. Sørg for godt med mel på bordet, så det ikke klistrer for meget fast.
- Steg hver tortilla på en pande i en lille smule olivenolie, til de er gyldne på begge sider.
- Fyld dine tortillas med salat, skinke, tomatsalat og dressing
Behind the scenes 🙂
Fyldet i denne opskrift vil også være skønt i spinatpandekager, se opskrift her.