Mad på 30 minutter, Måltidssalater, Salater, Sunde retter, Tilbehør, Vegetarretter

Kikærtesalat med grøntsager og krydderurter

En fyldig og mættende kikærtesalat med sprøde grøntsager og friske krydderurter. Kikærterne har jeg stegt og krydret med paprika, salt og peber og kombineret dem med frisk salat, avocado, tomat, ærter, agurk og peberfrugt. Alt sammen vendt i lidt citronsaft. Resultatet er en virkelig lækker salat med salt og fylde fra kikærterne, friskhed fra citronsaft og grøntsager og fedme fra avocadoen. Mynte og persille sørger for et ekstra lille pift.
Salaten er nem og hurtig at lave, hvis du bruger kikærter fra dåse, men har du god tid, kan du udbløde og koge dine egne. Gør du sidstnævnte, kan du med fordel lave en stor omgang og fryse kikærterne ned i portioner, så har du dem klar til hurtig brug en anden gang 😊

Salaten kan spises som måltid i sig selv, men den kan selvfølgelig også bruges som tilbehør.

Jeg kan godt lide at bruge kikærterne sådan her, altså stegte og krydrede – de blir sprøde og tilføjer både smag og knas til salaten, det er lækkert! 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 3 dl kogte kikærter

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 tsk paprika, 1/2 tsk salt, lidt peber

  • 75 g blandet salat

  • 1 rød peberfrugt

  • 1/3 agurk

  • 2 avocadoer

  • 6-8 cherrytomater

  • 100 g frisk bælgede ærter

  • 1 håndfuld frisk persille

  • 1/2 håndfuld frisk mynte

  • 1-2 spsk citronsaft

  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Opvarm olien på en pande og tilføj kikærter, paprika, salt og peber. Steg ca. 5 min, rør et par gange undervejs.
  • Skær peberfrugt, agurk, tomat og avocado i tern og put det i en skål sammen med salat og ærter. Tilføj også kikærterne til skålen. 
  • Hak krydderurterne og put dem i skålen.
  • Hæld citronsaft over og drys med salt og peber, vend forsigtigt godt sammen.
    Servér med et godt stykke brød eller som tilbehør

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*