Simremad og gryderetter

Ramsløgsnurrer

Har du nogensinde prøvet at lave snurrer….? Blød og luftig dej fyldt med lækkerier indeni. Faktisk kan du putte lige præcis det fyld indeni du synes; forskellige pestoer, pizzafyld eller noget helt tredje Den her udgave har jeg brugt ramsløgspesto og revet ost – en absolut lækker lille snack, som kan bruges til mellemmåltid, til madpakken, tages med på farten eller måske bruges som tilbehør.

Dejen er både nem at lave og lækker at arbejde med. Pestoen finder du opskriften på lige her. Vil du ikke lave din egen pesto, kan du bare købe en færdig og bruge – det fungerer lige så godt! 🙂

Portionen her giver ca. 18 skønne snurrer. Hvis du vil, kan du evt. dele dejen i 2 og fylde den ene halvdel med noget andet. Det kunne fx være en rød pesto eller pizzasovs med lidt revet ost og skinke. Mulighederne er mange og det er altid sjovt med variation og at være kreativ med, hvad der skal indeni. 🙂

Detaljer

Antal

ca. 18 stk

Forberedelse

15 min

Hævetid

1 time

Bagetid

20 min

Ingredienser

  • Dej
  • 1 dl mælk

  • 75 g smør

  • 25 g gær

  • 1 spsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • 1 dl ymer, skyr el. lign.

  • 1 æg

  • 250 g hvedemel

  • 50-100g rugmel

  • 1 sammenpisket æg til pensling

  • Fyld
  • 1 dl ramsløgspesto (el. anden pesto)

  • 2 håndfulde revet ost

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilføj mælk. Lad blandingen køle til lillefingervarm (du skal kunne have lillefingeren i uden at brænde dig) og rør gæren ud i.
  • Pisk sukker, salt, ymer og æg i skålen.
  • Tilsæt hvedemelet og ælt i røremaskine eller med håndmixer med dejkroge.
  • Tilsæt rugmelet lidt efter lidt, til passende konsistens opnås. Ælt evt. færdig på meldrysset bord. Dejen skal være fast og blød, men ikke klistre for meget.
  • Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Del dejen i to og rul hvert stykke ud til en rektangel (ca. 5 mm. tyk).
  • Smør pestoen ud på de to stykker dej og drys revet ost over.
  • Fold hvert stykke dej sammen på midten og skær strimler af ca. 2 cm tykkelse. Sno hver strimmel om sig selv, rul den sammen til en snurre og put den frie ende ind under bunden. (Se video for fremgangsmåde)
  • Placér snurrerne på en bageplade, pensl med æg og bag 18-20 min til de er fine og gyldne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*