Frokost og madpakkeinspiration, Julefrokost, Påske, Retter med fisk, Sunde retter

Tunsalat med ærter og krydderurter

Skal frokosten spices lidt op…? Uden det behøver at være besværligt? Lav en lynhurtig, lækker tunsalat.. 🙂 Sådan en lille ret, man faktisk godt kan glemme lidt, men som er både nem, sund og lækker.

Tunsalaten er rørt sammen på få minutter og er delikat på en anden måde end almindeligt pålæg. Det syns jeg altså er lækkert i weekenderne ind imellem, eller når frokosten bare godt lige må være det det ekstra.

Salaten her er rørt med ærter, men det kunne også have været majs, peberfrugt eller rødløg. Mulighederne er mange, det er bare at vælge, hvad humøret er til.

Jeg spiser tunsalaten på ristet rugbrød, som jeg synes smager fantastisk! Men den ville nu også klæde et godt stykke franskbrød eller kunne bruges som fyld i fx pitabrød.

Uanset hvad er det en lækker lille treat, som lige kan tilføje lidt ekstra de dage, hvor der godt må være lidt luksus.

Detaljer

Mængde

1 lille skål

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 1 dåse tun i vand

  • 1/2 spsk mayonnaise

  • 1 1/2 spsk ymer/cremefraiche/skyr

  • 1 håndfuld friskbælgede ærter

  • 1 håndfuld friske, hakkede krydderurter (fx purløg og persille)

  • 1 tsk citronsaft

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dræn tunen for van dog rør den sammen med mayonnaise, ymer, ærter og krydderurter.
  • Smag til med citron, salt og peber og servér.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*