Forår, Salater, Sunde retter, Tilbehør

Cremet icebergsalat med majs og peberfrugt

Farverig og simpel salat, der minder mig om forår. Frisk, cremet, lækker og sprød på én og samme tid. Fyldt med knasende peberfrugt, bløde ristede majs, frisk persille og chilifrugt som lige giver salaten lidt kant. Alt sammen er bundet sammen af en hurtig cremefraichedressing, der tilføjer lidt lækker cremethed. På toppen har jeg sprøde hvidløgscroutoner, dem kan du finde opskrift på her.

Mængderne her rækker som tilbehør til 4 pers. Vi spiser salaten med stegt kylling, minutsteaks, frikadeller eller fisk – ja nærmest alt er den god til. Spiser du den som hovedret, er der nok til 2 pers i denne opskrift.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • Salat
  • 200 g icebergsalat

  • 1 majskolbe (alternativt 1 dåse majs)

  • 2 forårsløg

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 rød chilifrugt (tjek lige smagen og skær evt kerner fra, hvis den er for stærk)

  • 1 bundt persille

  • 2 håndfulde hvidløgscroutoner

  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche

  • 1/2 tsk dijonsennep

  • 1 tsk flydende honning

  • 1/2 tsk citronsaft

  • lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Hak icebergen groft og put det i en skål.
  • Steg majskolben på en pande i lidt smør til den bruner let på alle sider. Skær majsene fra og put dem i skålen med iceberg.
  • Skær peberfrugt og chili i tern og hak persille, tilføj til skålen.
  • Rør dressingen sammen og smag den til med lidt salt og peber. Vend den sammen med din salat.
  • Anret på fad og top med croutoner.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*