Bagværk, Familiefavoritter, Kager

Koldhævede klassiske kanelsnegle

Årh kanelsnegle! Findes der noget bedre..? Svampede, snaskede, søde og helt uimodståelige. Denne her version er koldhævet; det er ofte sådan jeg foretrækker at bage, så er der nemlig lynhurtigt, lækkert og lunt hjemmebag, når man står op om morgenen.

De her kanelsnegle er bagt i et ovnfast fad, hvor de får lov at hæve lidt sammen under bagning. Det sikrer skønne, bløde kanter og holder remoncen inde.

De er bagt med kardemomme og lidt vanille, hvilket giver fantastisk smag til dejen. Til remoncen har jeg tilføjet et lille strejf af ingefær, hvilket jeg synes klæder de klassiske snegle utroligt godt, men er du ikke til det, kan det bare udelades.

Står du og skal bruge kanelsnegle her og nu, kan du sagtens lade dem hæve og bage på dagen, så bruger du bare 50g gær i stedet for den smule, der er brugt i denne opskrift og lader dem hæve en time ved stuetemperatur.

Uanset hvad, smager de helt fantastisk!

Her får I min bedste opskrift på bløde, luftige og helt klassiske kanelsnegle.

Detaljer

Antal

Ca. 20 stk

Forberedelse

30 min

Hævetid

Natten over

Ovntid

20 min180 grader, alm ovn

Ingredienser

  • Dej
  • 2 dl lunken vand

  • 15 g gær

  • 1 æg

  • 2 spsk sukker

  • et nip salt

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • 1/2 tsk vanillesukker

  • 450-500 g hvedemel

  • 75 g stuetempereret smør

  • Kanel-remonce
  • 125 g smør

  • 125 g brun farin

  • 2 spsk kanel

  • 1 spsk mandelmel (kan udelades, med giver god smag og hjælper med at holde remincen i kanelsneglene)

  • 1/2 tsk stødt kardemomme

  • 1/2 tsk stødt ingefær (kan udelades)

  • Pensling
  • 1 æg, sammenpisket

Sådan gør du

  • Dej
  • Opløs gæren i vandet og rør æg, sukker, salt, kardemomme og vanillesukker ud i.
  • Tilsæt 400g af melet og smørret og rør det hele sammen med en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge.
  • Tilsæt det sidste mel lidt efter lidt, til passende konsistens opnås. Dejen skal være fast, glat og blød og ikke klistre for meget.
  • Sæt dejen til hævning 1 time ved stuetemperatur for lige at skyde hæveprocessen i gang og lad den derefter hæve natten over i køleskab.
  • Næste morgen tager du dejen ud og lader den vågne ved stuetemperatur mens remoncen laves.
  • Kanel-remonce
  • Pisk alle ingredienserne godt sammen med en håndmixer til en fast sammenhængende masse.
  • Rul dejen ud til en rektangel og smør remoncen godt ud på den – sørg for at komme ud i alle kanter.
  • Rul dejen sammen til en lang pølse af skær skiver af ca. 2 cm hver.
  • Placer sneglene i 3 ovnfaste fade beklædt med bagepapir. Stil dem med ca. 1/2 cm afstand imellem hver, da de hæver godt op.
  • Pensl med et sammenpisket æg og bag 20 min ved 180 grader i en forvarmet ovn – til, de er fint gyldne.
  • Lad dem køle let og top med en god tyk glasur. Servér og nyd 🙂

2 Comments

  1. Trine Nissum

    Hvor mange grader??
    Har prøvet med 200, de blev tørre
    Prøvede så med 180, og dem i kanten blev tørre

    • Henriette Kristiansen

      Hov! Det har jeg glemt. Rettet nu 🙂 Jeg bager ved 180 grader, men ovne er forskellige. Prøv evt. lidt kortere tid næste gang 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*