Familiefavoritter, Morgenmad

Tynde, sprøde og nemme pandekager

Vi elsker pandekager herhjemme! I alle afskygninger… 🙂 Meget ofte er de på morgenmenuen i weekenden og nogen gange også som dessert til aftenmenuen..

Jeg elsker mine pandekager sådan helt tynde, sprøde i kanten og bløde i midten. Perfekte til at fylde med alverdens lækkerier. Disse her er smagt til med vanille, kardemomme og citron, hvilket er en virkelig lækkert smagskombi i pandekager!

De her er super nemme og kræver ikke mange minutters forberedelse og så er der altså lynhurtigt lækkerier klar! Jeg laver gerne en ordentlig portion, det er nemlig også ret lækkert at ha til den lille sult og mellemmåltider.

Jeg putter fedtstof direkte i dejen, så er jeg nemlig fri for at putte smør på panden mellem hver pandekage, det syns jeg bare er nemmere 🙂

Detaljer

Antal

Ca. 20 stk

Forberedelse

2 min

Stegetid

15 min

Ingredienser

 • 4 æg

 • 2 spsk sukker

 • 6 dl mælk

 • 250 g hvedemel

 • 1/4 tsk salt

 • 1 tsk vanillesukker

 • 1/2 tsk kardemomme

 • 1 spsk citronsaft

 • 1/2 dl olie eller smeltet smør

Sådan gør du

 • Pisk alle ingredienser sammen til en fin jævn dej.
 • Fordel lidt dej af gangen på en varm pande og vend pandekagerne når de er lysebrune i kanten.
 • Steg færdig og server med dit yndlingsfyld 🙂

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*