Forår, Tilbehør

Ramsløgspesto

Drengene og jeg var på tur i for et par uger siden; Flyvesandet oppe på Nordfyn – et kæmpe område med strand, skov og enge… virkelig smukt… 🙂 På vej derhen kom vi forbi en skov, der bare bugnede af ramsløg i skovbunden.. Det kunne jeg simpelthen ikke lade min næse gå forbi, så ind til siden med os og en ordentlig omgang ramsløg med hjem i bilen. Hele vejen hjem havde vi den karakteristiske ramsløgsdugt i næseborene, alt imens jeg tænkte på, hvad jeg kunne lave med dem. Mest oplagt var ramsløgspesto, og selvom jeg tidligere har været lidt tilbageholdende med at lave min egen pesto, fordi jeg syntes det virkede besværligt, så skulle det altså være nu. Havde jo de skønneste råvarer lige der!

Jeg gav mig i kast og faktisk var det ikke spor besværligt, som i slet ikke! Og så er der altså bare noget særligt tilfredsstillende ved at have lavet sin egen pesto fra bunden, som man kan sætte fuldstændig sit eget præg på i smag og konsistens.
Jeg syns det smager af mere end købepesto og så skærer det tydeligt igennem, at der er brugt friske råvarer – det er lækkert! 🙂


Jeg skal brugte den her pesto i en kartoffelsalat, og senere i de lækreste ramsløgssnurrer, men den ku også bruges på pizza, i sandwich, i salater mv.

Pesto med ramsløg kræver, at du tar ud i en skov og finder nogle… De kan findes i mange skove fra marts til juni og kan kendes på deres karakteristiske duft af hvidløg – smagen er dog mere mild end hvidløg. Men er du ikk til det, altså at tage ud og finde dem selv, så kan du erstatte ramsløgene af fx basilikum og tilføje lidt hvidløg.. 🙂

Jeg har smagt pestoen her til med lidt limesaft, syns det giver et lækkert friskt pift. Og så har jeg brugt solsikkekerner i stedet for pinjekerner. Mange pestoer laves med pinjekerner, men de er ret dyre i indkøb, og solsikkekerner fungerer præcis lige så godt.. Men sværger du til pinjekerner, bruger du selvfølgelig bare det.

Uanset hvad du vælger at bruge i din pesto, er det nemmere end man tror og resultatet er både top lækkert og meget anvendeligt. 🙂

Detaljer

Størrelse

1 lille glas

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 100 g frisk, skyllet ramsløg

  • 1 stor håndfuld persille (ca. 10 g)

  • 50 g solsikkerkerner

  • 50 g revet parmesan

  • 1 1/2 – 2 dl olivenolie

  • salt, peber, limesaft

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne på en tør pande, bare lige til de bruner let.
  • Put ramsløg, persille, solsikkekerner og parmesan i en blender eller minihakker sammen med 1 dl af olien. Blend det hele godt sammen og tilføj mere olie undervejs for at tilpasse konsistensen.
  • Smag til med salt, peber og limesaft – så er din pesto klar 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*