Forår, Salater, Tilbehør

Kartoffelsalat med grøn pesto, bacon og bønner

Jeg er virkelig meget glad for kartoffelsalat! Det kan laves i SÅ mange variationer og smager jo fantastisk!

Når foråret kommer, solen skinner og dagene bliver varmere, når alting springer ud og mange skønne råvarer bliver tilgængelige, ja så får jeg lyst til lettere, nemme og hurtige retter. Her er kartoffelsalat et virkelig godt bud. Allerbedst er det, når man kan få nye danske kartofler i sin salat, men jeg tyvstarter nu tit og ofte sæsonen og bruger helt almindelige kartofler, hvilket også fungerer fint!

Den her kartoffelsalat har jeg lavet med grøn pesto, stegte bønner, sprød bacon og friske tomater…. Pestoen er min hjemmelavede med ramsløg (opskrift her), men enhver anden grøn pesto kunne også bruges, også dem der købes færdige… 😊

Uanset hvilken pesto du vælger, tilføjer den masser af smag, baconen bidrager med lidt salt og knas og tomaterne supplerer med deres friske, mere syrlige smag…. i det hele taget et ret så perfekt mix af smage og konsistenser…. 🤗

Kartoffelsalat er jo genial som tilbehør til alverdens kød og fungerer især godt til foråret og sommerens grillede retter. Men den kan nu også sagtens spises bare som den er, som et måltid i sig selv.

Kartoffelsalaten her er nem og hurtig at lave og kan spises lige som den er eller bruges som tilbehør.. 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 500 g (nye) kartofler

  • 2 spsk grøn pesto

  • 1 bakke bacon i tern

  • 1 skalotteløg

  • 150 g grønne bønner 8både friske og frosne virker)

  • 200 g cherrytomater

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Dræn dem for vand og lad de, køle let.
  • Skær kartoflerne i tern og vend dem i pesto.
  • Put bacon på en varm pande og steg 3-4 min.
  • Hak imens skalotteløget og tilføj det så til panden. Steg med til baconen er sprød.
  • Tilføj bønnerne og steg yderligere et par minutter, til bønnerne er møre.
  • Vend bacon, løg og bønner i kartoflerne.
  • Skær cherrytomater i tern og vend også dem i kartoflerne.
  • Krydr med lidt salt og peber og servér til et godt stykke kød eller spis som den er. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*