Aftensmad, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Sunde retter

Grønnere kylling i karry

Lækker, cremet kylling i karry på den sundere måde? Her er svaret! I denne version har jeg tilføjet både grønkål og broccoli og det smager skønt! Smagen er helt som vi kender det fra kylling i karry, bare lige med et frisk twist fra grøntsagerne også.

Jeg serverede lynhurtige blomkålsris til, bare helt simple og med lidt revet broccoli i. Det fungerede vældig godt og gør retten her ret frisk i det. Er du ikk til blomkålsris, serverer du selvfølgelig bare almindelige ris til. Det gjorde jeg fx til mine unger; én ting var det grønne præg, men at tage risene væk også, det var lige en tand for meget 😀

Stejler børnene (eller andre i hustanden :D) helt over det grønne, kan du tage lidt af kylling i karryen fra, inden du putter grønkål og broccoli i, det sker nemlig først helt til sidst, hvor retten egentlig er færdig, smagt til mv.

Uanset om du vælger blomkålsris eller almindelige ris, får du en lækker og smagfuld gryderet med varmende krydderier og masser af vitaminer. Den er nem at lave og klar på under en halv time.

Hvis du gerne vil have blomkålsris med lidt mere smag, finder du her en variation med persille og citron, som er stegt på panden.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 350 g kylling

  • 1/2 spsk. frisk, revet ingefær

  • 1/2 tsk stødt koriander

  • 2 tsk karry

  • 1/2 tsk spidskommen

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 spsk. mild mangochutney

  • 5 dl vand

  • 2 dl (madlavnings)fløde

  • 1 dl creme fraiche

  • 1/2 broccoli

  • 1 – 2 håndfulde hakket grønkål (kan erstattes af hakket spinat)

  • Blomkålsris
  • 1 blomkål

  • 1/2 broccoli

  • lidt salt og peber

  • kogende vand

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det i en gryde, til løgene bliver bløde.
  • Skær kyllingekødet i tern og tilføj til gryden, steg med til det bruner.
  • Tilføj ingefær, koriander, karry, spidskommen, salt, peber og mangochutney, steg et par minutter.
  • Tilføj vand, fløde og cremefraiche, lad det simre ca. 10 min og smag evt. til med flere krydderier og/eller mangochutney.
  • Tilføj til sidst broccoli og grønkål og lad det simre 3-4 minutter.
  • Server med blomkålsris.
  • Blomkålsris
  • Riv blomkål og broccoli på den grove side af rivejernet og put det i en skål. Hæld kogende vand over og lad det trække 3-4 min. Længere hvis du vil ha dem mere møre.
  • Dræn for vand og krydr med salt og peber, så er de klar 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*