Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs. Perlebyggen er lige lidt grovere end almindelige ris, og dermed også lidt sundere, men de blir stadig lækkert møre og cremede i sådan en gryderet her, og så mætter de godt.
Resultatet er en lunhurtig, sund, lækker og solid hverdagsret, som kan være klar på en halv times tid 🙂
Detaljer
2 pers
30 min
Ingredienser
2 dl perlebyg
1 løg
smør til stegning
1 porre
250 g fersk laksefilet
2 dl madlavningsfløde
1 dl vand
100 g frisk spinat
1 tsk citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
- Sæt perlebyg til kogning i rigeligt, letsaltet vand.
- Hak løgene fint og svits dem i smørret på en dyb pande eller i en gryde.
- Skær porren i skiver og svits med et par minutter.
- Fjern skindet fra laksen og skær den i mundrette bidder. Hak spinaten groft og tilføj begge dele til gryden sammen med fløde, vand og citronsaft.
- Lad det hele simre et par minutter og smag til med salt og peber.
- Dræn perlebyggen for vand og vend det i panden. Server med friske krydderurter på toppen. 🙂
