Aftensmad, Mad på 30 minutter, Retter med fisk, Simremad og gryderetter, Sunde retter

Laks og perlebyg i spinat-flødesovs

Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs. Perlebyggen er lige lidt grovere end almindelige ris, og dermed også lidt sundere, men de blir stadig lækkert møre og cremede i sådan en gryderet her, og så mætter de godt.

Resultatet er en lunhurtig, sund, lækker og solid hverdagsret, som kan være klar på en halv times tid 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 2 dl perlebyg

  • 1 løg

  • smør til stegning

  • 1 porre

  • 250 g fersk laksefilet

  • 2 dl madlavningsfløde

  • 1 dl vand

  • 100 g frisk spinat

  • 1 tsk citronsaft

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt perlebyg til kogning i rigeligt, letsaltet vand.
  • Hak løgene fint og svits dem i smørret på en dyb pande eller i en gryde.
  • Skær porren i skiver og svits med et par minutter.
  • Fjern skindet fra laksen og skær den i mundrette bidder. Hak spinaten groft og tilføj begge dele til gryden sammen med fløde, vand og citronsaft.
  • Lad det hele simre et par minutter og smag til med salt og peber.
  • Dræn perlebyggen for vand og vend det i panden. Server med friske krydderurter på toppen. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*