Svensk pølseret smager skønt og med lidt snilde, kan man godt få sneget lidt ekstra sundhed ind i den klassiske ret. I denne udgave har jeg skiftet nogle af kartoflerne ud med knoldselleri og suppleret med gulerødder og rød peberfrugt. Jeg synes det smager godt! Men derudover er resten af smagene helt klassiske som vi kender dem fra svensk pølseret og det kan nu også noget…. 🙂
Uanset hvad er det en nem, hurtig og billig hverdagsret, som er elsket af de fleste og klar på en halv times tid.
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
500 g kartofler
300 g gulerødder
200 g knoldselleri
2 løg
smør til stegning
1 rød peberfrugt
300 g pølser
1 dåse tomatpuré (140g)
1 1/2 spsk paprika
1 tsk salt
lidt peber
1/2 spsk sukker
3 dl kogevand fra rodfrugterne
2-3 dl fløde
Sådan gør du
- Skræl og skær kartofler, knoldselleri og gulerødder i tern og sæt dem til kogning i 10- 15 min. De skal være næsten møre.
- Hak løgene fint og svits dem på panden.
- Skær peberfrugten i tern og pølserne i skiver, tilføj til panden og steg med et par minutter.
- Dræn rodfrugterne for vand, men husk at gemme lidt af kogevandet!
- Tilføj tomatpuré, krydderier, sukker, kogevand og fløde til panden – lad det simre et par minutter.
- Vend rodfrugterne i panden og lad dem simre med et par minutter. Smag til og servér 🙂
