Bagværk, Muffins og cupcakes

Nutella-cupcakes

My oh my! De her cupcakes kan få enhver chokoladeelskers hjerte til at smelte lige på stedet – intens chokoladenydelse i hver eneste mundfuld! De er svampede og bløde og indeni er der en flydende nutellamidte. Men det stopper ikke her, for på toppen får du lige lidt mere chokolade i form af en fløjlsblød frosting – armen jeg er solgt!

De smager fabelagtigt nybagte, men kan sagtens opbevares et par dage på køl. De holder sjældent ret længe ad gangen, men skulle det alligevel ske, kan et lille tip være, lige at give dem 10 sekunder i mikroovnen inden du sætter tænderne i dem – så får du igen den der svampede fornemmelse og blød, cremet chokolade både ovenpå og indeni – det så godt! 🙂

De er ikke spor besværlige at lave og vil vække lykke hos enhver du serverer dem for. Evt kan de bruges som en del af en dessert med lidt vanilleis og bær til… men ellers er de altså også fuldstændig fantastiske, bare som de er 🙂

Detaljer

Antal

12 stk

Forberedelse

10 min

Bagetid

15 min

Pyntning

10 min

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 3 æg

  • 225 g sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 150 g smør

  • 150 g mørk chokolade

  • 30 g kakao

  • 150 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 knsp salt

  • 2 dl mælk

  • 12 tsk nutella

  • Chokoladefrosting
  • 100 g blødt smør, stuetemperatur

  • 200 g flormelis

  • 1 spsk kakao

  • 50 g flødeost naturel

  • 100 g smeltet chokolade

Sådan gør du

  • Cupcakes
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk æg, sukker, og vanillesukker luftigt.
  • Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde ved lav varme og vend det derefter i æggemassen.
  • Sigt kakao, mel, bagepulver og salt i dejen og vend det sammen.
  • Tilføj mælk og rør sammen til en jævn dej.
  • Fordel dejen i muffinsforme og bag 15 – 17 minutter, til de er gennembagte.
  • Tag cupcaksene ud af ovnen og skær et lille hul ned i hver af dem. Placer 1 tsk nutella i hvert hul,
  • Chokoladefrosting
  • Pisk smør, flormelis og kakao godt sammen med håndmixer til du får en luftig, sammenhængende masse.
  • Vend forsigtigt flødeosten i med en dejskraber – det skal bare lige samles.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn og lad den køle et par minutter. Vend den derefter i frostingen. Nu skulle du gerne have en blød, glat og cremet frosting.
  • Put frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt dine cupcakes. Er den for blød til at holde formen, så sæt den på køl 5 minutter og prøv igen.
  • Server og nyd! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*