Aftensmad, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Pastaretter, Simremad og gryderetter, Sunde retter, Tøm køleskabet

Grønnere pasta med kødsovs

Årh pasta med kødsovs! Den elskede familie-klassiker, som måske faktisk er en af mine favoritretter. Jeg elsker at man kan variere det i det uendelige, bruge lige præcis hvad man har i køleskabet og stadig få noget virkelig lækkert og velsmagende ud af det, som både store og små elsker.

Jeg ynder at bruge en del grøntsager og lidt mindre kød i min sovs. Grøntsagerne tilføjer smag, fylde og masser af gode vitaminer og så er det både bedre for miljøet og sundheden. Jeg kan godt lide, når min mad smager af noget, så ud over kød og grønt, bruger jeg godt med tomat og masser af krydderier.

I får her versionen af klassikeren som jeg elsker den. Vi spiser den til grov pasta og med parmesan og friske krydderurter på toppen, evt. med en god salat til.

Brug den her udgave som inspiration, men variér endelig efter smag og hvad du har i køleskabet. Med grundelementerne; løg, hvidløg, oksekød, tomat og de gængse krydderier på plads, skal det nok blive godt, uanset hvilke grøntsager du bruger. Fx ville peberfrugt, majs eller lidt fintsnittet hvidkål også klæde retten.

Der bliver en god stor portion ud af denne mægnde; nok til 4 pers. og så er der rester til dagen efter, som du kan bruge på pizza, madpandekager el. andet.

God fornøjelse!

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket

  • 400 g hakket oksekød

  • 1 squash, groftrevet

  • 3 gulerødder, groftrevne

  • 3 fed hvidløg, knust eller revet

  • 100 g tomatpuré

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 5 dl vand

  • 1 dl fløde

  • 1 dl rødvin

  • 2 grøntsags – eller oksebouillonterninger

  • 1 1/2 tsk paprika

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk tørret oregano

  • 1 tsk tørret basilikum

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • Desuden
  • 500 g pasta

Sådan gør du

  • Sæt pastaen til kogning.
  • Svits løg i lidt smør i en stor gryde i et par minutter.
  • Tilsæt oksekødet og steg med til det bruner.
  • Tilføj squash, gulerødder og hvidløg, lad det stege med et par minutter.
  • Tilføj alle øvrige ingredienser og lad det hele simre et kvarters tid, mens pastaen koger.
  • Smag kødsovsen til, evt med lidt soya eller mere salt/peber. Server med pasta og parmesan på toppen 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*