Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen, Mad på 30 minutter, Pastaretter, Tøm køleskabet

Bagt pasta i fad med skinke og grønt

Bagt pasta i fad med skinke, blomkål, squash og ost… man kan vel nærmest kalde det en sundere version af mc’n’cheese. Sprød ovenpå, blød og cremet indeni og bar fyldt med god smag og lækre sager.

Jeg har brugt fuldkornspasta og vendt både det, skinken og grøntsagerne sammen med et mix af cremefraiche, paprika, chili, persille og revet ost… mmmm 🙂

Chilien kan lige mærkes på tungen og giver lidt kant til retten, men skal den være mere børnevenlig, så udelader du det bare.

Jeg har brugt blomkål og squash i den her udgave, men du kan skifte grøntsagerne ud med lige det grønt du har på lager; tage fra og tilføje efter behov. Skinken kunne også skiftes ud med stegt bacon eller kylling, hvis du har noget liggende, du skal have brugt.

Du kan bruge den her opskrift som basis og tilpasse efter behov 🙂

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

10 min

Ovntid

15 min

Ingredienser

  • 200 g fuldkornspasta

  • 1/2 blomkål

  • 1 pakke skinke i tern eller strimle

  • 1 løg

  • 1/2 squash

  • 250 g cremefraiche

  • 1 tsk paprika

  • 1/2 tsk stødt chili

  • 1/2 tsk salt

  • lidt peber

  • 1 håndfuld revet ost

  • 1 håndfuld hakket persille

  • 1 1/2 dl kogevand fra pasta/blomkål

  • Topping
  • Revet ost

  • Hakket persille

Sådan gør du

  • Sæt pastaen til kogning.
  • Fjern bladene fra blomkålen og del den i små buketter. Put blomkålen i gryden med pasta og lad det koge sammen i alt ca. 10 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak løget fint og riv squashen, put det i et ovnfast fad sammen med skinken.
  • Dræn pasta og blomkål for vand, men gem lidt af vandet. Tilføj pasta og blomkål til fadet.
  • Rør cremefraiche sammen med krydderierne, ost, persille, revet ost og kogevand – hæld blandingen i fadet og rør det hele godt sammen.
  • Top med revet ost og tilbered det ca. 15 min i ovnen, til osten er gylden.
  • Server med en grøn salat ved siden af og frisk persille på toppen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*