Frokost og madpakkeinspiration, Morgenmad, Sunde retter

Omelet med grønkål, bacon og peberfrugt

Omelet er en skøn klassiker! Både simpel, hurtig og fuld af variationsmuligheder og sååå lækker.. 🙂 Sprød udenpå, blød indeni og fyldt med gode sager. Denne udgave er med grønkål, bacon og peberfrugt. Selve æggemassen har jeg givet smag med revet ost, lidt parpika og salt/peber.

Jeg har serveret det hele med en ultrasimpel tomatsalat og et ristet rugbrød – det smager fantastisk! Den friske, let syrlige tomat går super godt til den mere salte omelet og rugbrødet sikrer, at du får et solidt og mættende måltid.

Omelet bruges ofte som morgenmadsret, men jeg spiste den her til frokost og jeg kunne såmænd også finde på at spise den til aftensmad. 🙂

Det bedste? Det hele er klar på bare 15 min!

Detaljer

Antal

1 omelet

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • Omelet
  • 50 g bacon

  • 1/4 rød peberfrugt

  • 1 håndfuld hakket, skyllet grønkål (kan erstattes af spinat)

  • 2 æg

  • 1/4 dl mælk

  • 1 tsk paprika

  • 1/2 tsk hvidløgs – eller urtesalt

  • lidt peber

  • Simpelt tomatsalat
  • 1 tomat

  • 1 tsk balsamico

  • 1/2 tsk sojasovs

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Omelet
  • Svits bacon på en pande, til det er næsten sprødt.
  • Skær peberfrugt i tern og tilføj til panden, svits et par minutter.
  • Tilsæt grønkål og svits yderligere 30 sekunder.
  • Rør æg, mælk, revet ost, paprika, salt og peber sammen og hæld det på panden. Rør lidt rundt, så fyldet fordeles i æggemassen.
  • Steg omeletten ved middel varme 3-4 minutter, til æggemassen begynder at stivne. Fold den så sammen på midten og steg færdig yderligere et par minutter. Æggemassen skal være fast, men stadig blød og cremet indeni.
  • Simpel tomatsalat
  • Skær tomaten i tern og rør den sammen med balsamico og soya. Smag til med salt og peber.
  • Server omeletten sammen med tomatsalaten og et ristet rugbrød med lidt smør og et drys salt. Velbekomme!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*