Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen, Mad på 30 minutter, Pizza

Lynhurtig hjemmelavet pizza med kartofler og mozzarella (hævefri)

Begejstringen ville ingen ende tage, da jeg fandt ud af, at man kan lave en hjemmelavet pizza fra bunden, bogstaveligt talt, på 20 min! Det kan man, hvis man erstatter mel med bagepulver – så elimineres al hævetid og dejen er klar til brug, lige så snart den er æltet sammen. Så er det bare på med yndlingsfyldet og så i ovnen 10 minutter – voila!

Og hvordan bliver en bund uden gær så…? Jeg synes faktisk at det bliver lige præcis, som det skal være. Tynd, sprød og lækker. Jeg mærker ingen forskel, bortset fra, at pizza lige pludselig blev en lynhurtig max 30 minutters hverdagsret – ja jeg er altså fan! 🙂

Bundne kræver bare 4 ingredienser og ovenpå har jeg, i denne udgave, puttet en grøn pesto, parmaskinke, kartofler og mozzarella – det smager skønt! Og kræver ingen tilberedning udover at ælte dejen og smække fyldet på. Du kan selvfølgelig sagtens bruge fyld, der kræver længere; hjemmelavet tomatsovs, kødsovs osv., men skal det bare gå stærkt, er det her en lækker kombi 🙂

Hvis du kan få din ovn op på 250 grader, så gør det (bagetid 5 – 6 min), men ikke alle ovne kan det. Min egen kan fx max komme op på 230 grader. Men det er også helt fint, så er bagetiden bare 8 – 10 min.

Hvis du har en bagesten eller et bagestål, så brug det! Jeg lærte om denne opskrift på et italiensk madlavningskursus (fantastisk kursus i øvrigt! noget for dig? se her), hvor vi bagte med bagestål og det gør altså bare en forskel; bunden bliver endnu sprødere og pizza autentisk. Men har du hverken stål eller bagesten, så går det også fint uden! 🙂

Detaljer

Antal

1 pizza

Forberedelse

10 min

Bagetid

10 min

Ingredienser

 • Pizzabund
 • 2 dl tipo00 mel

 • 1 dl vand

 • 1 tsk bagepulver

 • 1/4 tsk salt

 • Topping
 • 1/2 dl grøn pesto

 • 1 kartoffel

 • 50 g parmaskinke

 • 1/2 kugle bøfmozzarella

 • 1 tsk oregano

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 230 grader.
 • Rør alle ingredienser til dejen godt sammen og ælt dejen færdig på et meldrysset bord. Dejen skal være glat og fast og ikke klistre ret meget.
 • Rul dejen ud til en rund bund, ca 3 mm. tyk, og smør pesto på.
 • Skræl kartoflen og skær i tynde skiver, evt. med mandolinjern, og skær også mozzarellaen i skiver. Fordel skinke, kartofler og mozzarella på bunden. Drys med oregano.
 • Bag 8 – 10 min i ovnen, til kanterne på pizzaen er sprøde og gyldne. Servér 🙂

Verdens bedste Bagesten er lavet af stål – Bagestålet, Bedst i Test. Netop nu sparer du 40%!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*