Frisk, lækker og sprød grønkålssalat med grapefrugt, æbler og saltede mandler – det får du lige her. Den tager ingen tid at trylle frem og den går godt til – ja nærmest hvad som helst.
Jeg elsker mixet mellem de syrlige grapestykker og de salte mandler, som går helt perfekt sammen de sødere æbler og den sprøde friske salat.
Salaten er vendt i en simpel dressing, som gør hele forskellen og bare binder retten sammen på fineste vis. Hvis du køber grønkålen hakket og klar til brug fra butik, vil jeg vove at påstå, du kan ha salaten her klar på sådan ca. 7 minutter 🙂
Har du ikke salte mandler, kan du bruge almindelige mandler, hasselnødder eller valnødder. Vil du gerne lave dine egne salte mandler, har jeg en nem opskrift lige her.
Detaljer
2 pers
10 min
Ingredienser
75 g hakket, skyllet grønkål
1 grapefrugt
1 æble
1 håndfuld hakkede, saltede mandler
- Dressing
2 spsk olivenoile
1 spsk honning
1/2 spsk balsamico
lidt salt og peber
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den i grønkålen.
- Skyl og skær æbler i tern. Fjern skrællen fra grapen og skær den i både eller tern. Vend begge dele i kålen.
- Anret salaten på en stor tallerken og drys med hakkede mandler.
