Aftensmad, Mad i ovnen, Tøm køleskabet

Tærte med oksekødsfyld

Jeg holder meget af at lave tærte; du kan bruge lige præcis hvad køleskabet rummer af kød og grønt, og så smager de herligt! Denne gang gik jeg efter at lave en tærte, som var sådan godt snasket og med masser af smag. Jeg havde lyst til noget sådan lidt comfortfood – agtigt og rigtigt lækkert og det fik jeg i den her tærte, som faktisk smager lidt hen ad pizza – i en deep pan udgave vel at mærke, det er altså ikke dumt! 🙂

Fyldet er med oksekød, tomat, revet squash, peberfrugt og selvfølgelig den klassiske æggeblanding. På toppen er der smeltet mozzarella. Du kan godt høre det ikke? Mums! 🙂

Hvis du har andre grøntsager, du gerne vil have brugt, fx gulerødder eller porrer, kan du snildt skifte ud eller tilføje ingredienserne i fyldet efter behov.

Jeg har selv lavet tærtebunden; jeg bruger en nem og hurtig opskrift, der bare virker hver gang. Men gider du ikke stå med bunden selv, fungerer en købt bund altså lige så fint 🙂

Jeg serverede tærten med en helt simpel rucolasalat, der bare lige var vendt i lidt vinagrette. Det gik rigtig godt sammen og så var det ikke spor besværligt. 🙂

Detaljer

Tærte: Ø24 cm

4 pers

Forberedelse

25 min

Bagetid

25 min

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 150 g hvedemel

  • 50 g rugmel

  • 100 g smør, stuetemperatur

  • 2 æg

  • Tærtefyld
  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 200 g hakket oksekød

  • 1/2 squash

  • 1 rød peberfrugt

  • 5 cherrytomater

  • 50 g soltørrede tomater

  • 70 g tomatpuré

  • 1 tsk tørret oregano

  • 1 tsk tørret timian

  • Æggeblanding
  • 2 æg

  • 1/2 dl mælk

  • lidt salt

  • Desuden
  • 1/2 kugle mozzarella i skiver

Sådan gør du

  • Tærtebund
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Put alle ingredienser i en skål og rør dem godt sammen med en håndmixer med dejkroge.
  • Ælt færdig på et meldrysset bord, dejen skal være glat og smidig, men ikke klistret.
  • Put dejen på køl i 15 min og rul den derefter ud til en bund, som du putter i et tærtefad drysset med lidt mel. Jeg brugte en form på Ø24 cm. Evt overskydende dej, som går ud over kanterne, skæres af.
  • Prik huller med en gaffel i bunden og dæk den med kikærter eller lignende. Dette er så bunden holder formen under bagning. Forbag bunden i ovnen i 10 min.
  • Oksekødsfyld
  • Hak løg og hvidløg fint og svits i en gryde i lidt smør. Tilføj kød og svits med til det bruner.
  • Riv squashen groft og skær peberfrugt, cherrytomater og soltørrede tomater i små tern og put i gryden sammen med tomatpuré, oregano og timian. Rør godt og lad det simre et par minutter.
  • Fjern kikærterne fra tærtebunden og fordel dit fyld på bunden.
  • Rør æg, mælk og salt sammen og hæld ud over oksekødsfyldet.
  • Bag din tærte 25 min i ovnen. Ca. 5 minutter før den er færdig, fordeler du mozzarellaen ovenpå, så den lige kan nå at smelte.
  • Server med en grøn salat og velbekomme 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*