Aftensmad, Salater, Sunde retter, Tilbehør, Vegetarretter

Citron – og honningstegte rosenkål med hasselnødder og persille

Jeg ved det godt! Rosenkål er for mange et no-go. Jeg skal da også ærligt indrømme, jeg ikke selv er fan af hverken smagen eller konsistensen, når de blot koges. Men der findes faktisk mange måder at lave dem på, så de bare bliver toplækre! Og så er det værd at huske på, at rosenkål er virkelig sunde; de har antiinflammatoriske egenskaber, masser af vitaminer og kan hjælpe med at forebygge kræft.

Jeg valgte at give de kære rosenkål et forsøg og jeg lover jer, denne udgave smager faktisk ret så fantastisk! Jeg kunne spise dem rent sådan her, men bruger dem også som tilbehør til diverse varme retter.

Rosenkålen er her stegt i citron og honning og så er de vendt med ristede hasselnødder og persille – det kan altså noget! 🙂 Surt, sødt, bitter, knas og blødt i skøn forening.

Personligt kan jeg godt lide, når rosenkålen har lidt bid, så jeg steger dem i max 5 minutter. Men vil du gerne have dem mere bløde, steger du dem bare længere. Uanset hvordan du gør, er det en både nem, hurtig og virkelig lækker lille tilbehørsret det her. 🙂

Mængderne angivet herunder rækker fint som tilbehør til 4 pers.

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

10 min

Tilberedning

5 min

Ingredienser

 • 500 g rosenkål

 • 1 1/2 spsk flydende honning

 • 2 spsk citronsaft

 • smør til stegning

 • 3 spsk hakket persille

 • 1/2 dl hakkede hasselnødder

Sådan gør du

 • Rens og klargør rosenkålene ved at skære det nederste af bunden af fjerne de yderste mørke blade. Skyl rosenkålene og skær dem i kvarte.
 • Varm smør, citron og honning godt op på en pande og put rosenkålene på panden. Svits 1 minuts tid.
 • Vend persille og hasselnødder i panden og lade det hele stege 4 – 5 min (eller længere hvis konsistensen skal være blødere).
  Så er retten klar. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*