Familiefavoritter, Frokost og madpakkeinspiration, Morgenmad, Snacks

Sunde blåbær/banan pandekager

Pandekager er noget af det allerbedste der findes! Til morgenmad, mellemmåltid, til madpakken, eftermiddagshyggen – ja sågar spiser vi dem til aftensmad nogle gange. I weekenderne er det drengenes foretrukne morgenmadsspise – og jeg forstår dem godt! Jeg synes også selv det er ret hyggeligt at stå og vende dem og nyde duften sprede sig i luften, mens drengene forventningsfuldt spørger “hvornår er de klar mor?”.

Jeg har lavet pandekager i mange variationer, fra de helt tynde og sprøde, til de mere tykke og luftige. Disse her er små og fluffy og så er de faktisk sukkerfrie. De er sødet med banan og krydret med lidt kanel og så har jeg tilføjet blåbær til dejen, som giver pandekagerne lidt friskhed. Vi spiser dem med skyr og bær eller bare med sirup. Jeg laver gerne en god stor portion, så er der nemlig til madpakkerne de næstkommende hverdage. De kan i øvrigt sagtens fryses, hvis du vil have en hurtig omgang pandekager på lager til en anden gang.

Er du ikke til blåbær i dejen, kan de sagtens udelades – de smager også skønt uden.

Detaljer

Antal

8 stk

Tilberedning

15 min

Ingredienser

 • 2 modne bananer

 • 2 æg

 • 1 dl hvedemel

 • 50g kokosmel (kan udelades)

 • 1/2 tsk stødt kanel

 • 1/2 tsk bagepulver

 • et nip salt

 • 50 g blåbær (friske eller frosne)

 • smør til stegning

Sådan gør du

 • Mos bananerne og put dem i en skål sammen med æg, mel, kokosmel, kanel og salt. Rør godt sammen til en tyk dej.
 • Vend forsigtigt blåbærerne i og steg så pandekagerne i lidt smør på panden.
 • Server lune med dit yndlingstopping.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*