Aftensmad, Mad i ovnen

Kylling i fad på grøntsags/flødebund

Her får I en vanvittigt velsmagende og samtidigt både simpel og sund ret; mør kylling i fad med kartofler, grøntsager og flødesovs.

Jeg har brugt kartofler, jordskokker og porrer i bunden og jeg elsker den karakter især jordskokkerne tilføjer til smagen. Kombineret med mør, krydret kylling og flødesovs – ja så går man altså ikke helt galt i byen. Som bonus passer retten sig selv i ovnen meget af tiden 🙂

Jeg har serveret det hele med rosenkål stegt i citron og honning, hvilket matcher retten perfekt! Opskriften på det, finder du her.

Detaljer

Antal

4 pers.

Forberedelse

15 min

Ovntid

45 min

Ingredienser

  • 500 g kartofler

  • 200 g jordskokker

  • 2 porrer

  • 450 g kyllingefilet

  • 2 dl hønsebouillon

  • 2 1/2 dl fløde

  • 1/2 tsk dijoinsennep

  • 1 tsk tørret timian

  • lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl kartoflerne og rens jordskokkerne med en børste. Skær kartofler, jordskokker og porrer i skiver og put dem i et ovnfast fad.
  • Krydr kyllingefileterne og brun dem i lidt smør på en pande. Læg dem derefter i fadet, skub dem lidt ned mellem grøntsagerne.
  • Put bouillon, fløde og dijon i en gryde og giv deft et kort opkog. Tilføj timian og smag til med salt og peber.
  • Hæld sovsen i fadet og tilberede det hele 45 min i ovnen.
  • Servér med en god salat og evt. lidt brød.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*